Ezt csinálja a fejjel egy menő angliai fodrászat

Szerző: beautyFY

Heti hajspirációnkban ezúttal nem a világ minden tájáról, hanem egy elég konkrét pontjáról hoztunk képeket. Egy patinás hajvágó banda jön a Brexit előtti Angliából.

 

Rendszeresen próbálunk inspirációt gyűjteni és adni hajvágásokhoz, külföldi trendeket, sőt, konkrét fodrászokat, fodrászatokat is mutatunk azoknak, akik váltanának, vagy egyszerűen csak kíváncsiak arra, mi megy most a világban. Most nem járjuk a kontinenseket, helyette egy bizonyos üzletláncot mutatunk be, ráadásul egy elég különlegeset.

Braid uraság

1979-ben, abban az évben, amikor Sid Vicioust, a Sex Pistols 21 éves basszusgitárosát túladagolás miatt holtan találták, nyílt egy unisex fodrászat Milton Keynesben, Braid Barbers néven. Ez volt Philip Braid második üzlete, az elsőt még Birminghamben csinálta meg 10 (!) évvel korábban. Aki követ minket, az tudja, hogy az angliai Braid Barbers fodrászattól korábban is mutattunk már be frankó munkákat frizuramixeinkben, és nemcsak azért, mert menők, hanem mert jók is. Szerencsére a Haircut Inspiration most közölt róluk egy nagyobb anyagot, ami alapján elég jól lejön, mitől tudnak sikeresek lenni 46 éve egy olyan országban, ahol a hajvágást az urbánus fiatalság azért nem bonyolította túl azokban az időkben, amikor ők elkezdték építeni a márkát.

Angol városi fiatalok örülnek a frissen elkészült frizuráiknak a '80-as évek elején.

Angol városi fiatalok örülnek a frissen elkészült frizuráiknak a ’80-as évek elején.

Családi projekt

Bár az alapító, Philip Braid adta a franchise nevét, de ma már fiai, Robert és David viszik a nagyra nőtt projektet, többek között

Anglia egyik legnagyobb fodrászatát is, több mint 60 alkalmazottal.

Azon túl, hogy kizárólag képzett szakembereket vesznek fel, óriási energiát fordítanak arra, hogy kövessék a hajdivat aktuális trendjeit, mint az a portfóliójukból, közösségi média-aktivitásaikból is világos, skin fade, pompadúr, quiff vonalon erősek, ami nem meglepő, kiindulva ezen stílusok népszerűségéből.

Mit tudnak?

Lehet dobálózni a mostanság népszerű, „bocs hölgyek, mi csak kanokat vágunk” tartalmú szlogenekkel, de még a Braid Barbersnek, ennek a klasszikusan férfi fókuszú láncnak is majd 40 éve működik a férfi-női üzlete Milton Keynesben. Hogy mit művel a fejjel az egyik legrégebbi és legmenőbb angliai üzlet, azt mutassák meg a képek.

1. Pompadúr, fade

braid_01

 

2. Textúrázott

braid_02

 

3. Low fade, választékkal

braid_03

 

5. Megahipszter (low fade)

braid_04

 

5. Tüsi, oldalt texturázva

braid_05

 

6. Alávágott, oldalra dobva

braid_06

 

7. Fade, felfelé szárítva

braid_07

 

8. Kócolt, aszimmetrikus

braid_08

 

9. Pompadúr

braid_09

 

10. Hátrafésült, alávágott

braid_10

 

11. Fade, borotvált választék

braid_11

 

12. Oldalra fésült, undercut

braid_12

 

A cikk eredetijét (még több képpel) itt találjátok. Valamennyi fotó a Braid Barbers tulajdona.

 

Egyébként meg…

lett egy üzletünk BP belvárosban. A hivatalos oldala itt, nyári akciónk fesztiválozóknak itt. Ha jönnél, érdemes foglalni: 70/7705460.

bfy_belter_05 bfy_belter_04

Itt van még jó kis kontent