Hiába mondtam neki, fényesebbre kefélje…

Szerző: ViiQuinn

A bőrcipők élettartama a megfelelő ápolással olyannyira megnövelhető, hogy azt nem is gondolná, aki nem próbálta. Megmutatjuk, hogyan csináld.

Lassan vége a nyárnak, és ismét előkerülnek a szekrényekből a bőrcipőink a laza vászon lépők helyett. Ezeket viszont nem elég lekefélni, esetleg bedobni a mosógépbe – ha kérdezné bárki, ilyet sosem tanácsoltunk. A bőrcipő bizony gondoskodást igényel ugyanúgy, mint egy barátnő: ha nem foglalkozunk vele, nem kenegetjük és kefélgetjük, ráncossá, keményé válik. Coelho bekaphatja, hau!
No, de hogy miként is tudod megfelelő módon tisztítani a cipődet és így meghosszabbítani az élettartamát? Ebben a remek videóban mindent megtalálsz erről. Ja, és egy bónusz bajuszt is láthatsz:

A két angolul nem tudó olvasónk kedvéért kivonatolom a videót, egyrészt mert mindkettőjüket ismerem, másrészt mert a cipőápolás tényleg fontos dolog.

Tehát a hatékony munkához a következő hozzávalókra lesz szükség:

  • Cipőápoló krém (a cipő színének megfelelő)
  • Egy nagyobb − lehetőleg lószőr − kefe
  • Egy kisebb applikátor kefe a cipőápoló krém felvitelére
  • Vattapamacs
  • Pamut rongy

Ha ezek mind megvannak, jöhet is a profi cipőápolás! Ne feledd, ezt az egész műveletet nem árt valami rongyon vagy újságpapíron végezni, mert a cipőápoló krém bizony gyorsan és elég kellemetlenül megfog bármit.

Essünk is neki

  1. Első lépésként a felületes takarításon a sor, amihez használd a nagyobb kefét és a rongyot. Ekkor eltávolítod a cipőről a durvább szennyeződéseket, a port, esetleg a fesztiválokon felszedett „bármit”.
  2. Ha ezzel végeztél, jöhet is a cipőápoló krém felvitele a kisebb méretű applikátor kefe segítségével. Ne sajnáld, bőségesen kerüljön krém a cipőre, melyet körkörös mozdulatokkal dolgozz el gondosan a cipő bőr felsőrészén. Már ekkor egy elegáns fényt kap a cipő, de bőven nem értünk még a folyamat végére. Hagyd egy picit száradni, és hatni a cipőápolót.
  3. Ezt követően ragadd meg a nagyobb méretű lószőr kefét, és a cipő egész felületét keféld végig, ameddig csak meg nem látod benne a tükörképed. A cipő sarok és orr részére fordíts egy kicsit nagyobb figyelmet, és ott kicsit tovább időzz, ugyanis az a felület van leginkább kitéve a mindennapi hatásoknak, így ezek a részek gyorsabban elhasználódhatnak.

Ezek után már csak a finom fényezés van hátra, erre a videó végén láthatsz okos trükköket.

Akinek még így sem elég kézenfekvő, az az Artofmanliness szemléletes ábráján talál képes tájékoztatást.

artofmanliness_cipopucolas

Itt van még jó kis kontent