4 dolog, amit a bőröd üzen neked

Szerző: Brooke

A bőrödet egész életedben viseled, ezért vigyáznod kell rá. Ha már úgyis itt a nyár vége, és elnapoztad az életed is, ideje összefoglalni, mik azok a jelek, amik jól mutatják, hogy valamin változtatnod kell a mindennapjaidban.

Írtam már házi praktikákról, amikkel ápolhatod a bőröd, de arról is, hogyan mosd le helyesen a sminked a nap végén. Arról viszont még nem volt szó, hogy mit is üzen valójában az, ha az arcodon pattanások jelennek meg, vagy száraz a bőröd. Persze, egy-két dolog evidens, de azért érdemes utánajárni dolgoknak, hogy pontosan mi miért is van.

skinc

1. Ha száraz a bőr a szemed alatt, nem iszol elég vizet

Naponta legalább 2 liter vizet meg kéne innia mindenkinek, erről pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Meg olyat is ismerek, aki azért nem iszik sokat, mert lusta állandóan a mosdóajtót nyitogatni. Nemcsak az arcod, hanem a teljes szervezeted miatt is fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. A bőrödnek szüksége van hidratálásra belsőleg is, ezért nem elég testápolóval kenegetned magad. Ha nem szeretnél száraz lenni, mint egy sivatag, indulj el otthonról egy 1,5 literes vízzel, amit meg is iszol a nap folyamán.

2. Ha a homlokod zsírosabb, mint szokott, túl sokszor radírozod

Nem hiába mondják kozmetikusok és eladók a drogériákban, hogy az arcradírt NE használjuk egy héten kettőnél többször. Csak zsírosabb lesz tőle a bőröd, ami a homlokodon fog meglátszani a legjobban. Az arcradír lényege, hogy “radíroz”, tehát nemcsak az elhalt hámsejtektől szabadítja meg a bőröd, hanem a természetes olajoktól is, amik meggátolják, hogy zsírban ússzon az arcod.

giphy

3. Ha pattanásos a bőröd a szád környékén, túl sokat tapizod az arcod

Az, hogy állandóan fogdosod az arcod, hozzáérsz a bőrödhöz koszos kézzel, már önmagában gyilkolja az egészséges, szép bőröd. Mert a kezedre tapad mindenféle baktérium. Jobb esetben csak pattanásos leszel, rosszabb esetben pedig akár meg is betegedhetsz. Használj kézfertőtlenítőt, moss gyakran kezet, és ne nyúlj az arcodhoz koszos mancsokkal!

4. Ha nem puha az állad, annak oka lehet a szennyezett levegő is

El sem tudod képzelni, milyen mennyiségben van káros anyag a levegőben. Ez főleg akkor lehet hatással a bőrödre, ha nagyvárosban élsz, vagy sokat vagy a levegőn egy betondzsungelben. Képzeld el azt, hogy a szmog szinte beleragad az alapozódba, ami amúgy sincs túl jó hatással a pórusaidra. Aztán a kezeddel kapaszkodsz mondjuk a villamoson, hozzáérsz az arcodhoz, tapogatod magad itt-ott, és egyből megjelennek a nem várt pattanások. Na, ezért kell minden este jó alaposan megmosnod az arcodat.

Via PureWow

Itt van még jó kis kontent