A hét legkomolyabb sneakerei

Szerző: beautyFY

A gravitációval megy szembe a Puma (nevében), két százéves amerikai márka összedobott egy prémium cipőt, és mutatjuk a legjobb új megjelenéseket is.

 

Gravity Resistance a fantázianeve annak a cipőnek, amit a PUMA az UEG lengyel divatmárkával közösen dobott ki nemrég, és úgy is néz ki:

puma-ueg-warsaw-04

A dizájner, Kaja Wrzeszcz (akinek a nevét helyesen úgy kell kiejteni, mintha egy fél zacskó szotyit próbálnál egyszerre a szádban kibontani tüsszentés közben) azt mondta a Highsnobietynek adott interjújában, hogy főleg egyedül szeret dolgozni, és a mostani kreálmányát a japán minimalizmus és a lengyel „hardcore” ihlette. Maga a formaterv 1,5−2 hónap alatt született meg, és a PUMA (ami 2015-ben kereste meg az ötlettel) szabad kezet adott neki mind a dizájnban, mind az anyaghasználatban. A végeredményt itt látjátok:

puma-ueg-warsaw-02 puma-ueg-warsaw-03 puma-ueg-warsaw-01

 

Ezt tudja a rozsomák

Az amerikai Saucony fennállásának 100. évfordulója alkalmából összespanolt a szintén nem tegnap alapított Wolverinnel, hogy létrehozzák a világ leghazafiasabb cipőjét, a Shadow Originalt. A képlet szerint a Wolverine még 1914-ben bemutatott 1000 Mile lábbelijét ötvözik a Saucony legendás tartósságával és kényelmével. Ha nem ismernénk a két márkát, bullshitet kiáltanánk rögvest, de nem véletlen vannak mind a ketten a piacon már a 19. század vége óta. Ja, és így fog kinézni a cucc:

wolverine-saucony-sneaker-2 wolverine-saucony-sneaker-3 wolverine-saucony-sneaker-5 wolverine-saucony-sneaker-1

A barna-arany-sötétbarna kombó egyrészt már önmagában tetszetős, de ahogy a képeken is látszik, a minőségre sem lesz panasz a hivatalosan szeptember 16-án forgalomba kerülő lépőnél. A Saucony.comon vagy a hivatalos viszonteladóknál tudod megrendelni.

 

Végül pedig egy kis válogatás az elmúlt héten megjelent legjobb cipőkből:

Converse Jack Purcell Modern HTM

A klasszikus, lapos talpú, alacsony építésű cipőjét már több mint 80 éve tolja a gyártó, de a Nike HTM csapata (az All Star, az Auckland és a Thunderbolt után) ezt is modernizálta, többek között új, minőségi anyagokkal és módosított konstrukcióval. Ára kb. 50 rugó.

 

converse_jp_htm

 

 

ARKK Copenhagen

Neoprén felsőrésszel érkező, esztétikailag egyszerű, minimalista tervezésű cipő Dániából, bolti ára kb. 30 000 Ft.

 

arkk_01 arkk_02 arkk_03

 

Adidas x Wings & Horns Gazelle 85 Primeknit

Egy kanadai ruhának egy dolgot biztos tudnia kell: ellenállni az orrszőrrepesztő hidegnek. A Wings & Horns általában tudja ezt, és az Adidasszal közös Gazelle 85 Primeknit dizájnban is elég jó. Hasított bőr csíkok, letisztultság kb. 30 K-ért.

adidas_wh_03 adidas_wh_04 adidas_wh_01 adidas_wh_02

Fred Perry Black Champagne Tennis Shoe B2

Alapvetően teniszcipőnek készült, ami nem csoda, tekintve, hogy a márkát az egykori angol teniszezőről nevezték el, sőt, ő volt az egyik alapítója (csakúgy, ahogy René Lacoste a nevét viselő ruhagyártó vállalat esetében, de ezt biztos tudod, hiszen olvastad a pólókról szóló cikkünkben). A szóban forgó modell, a B2 egyébként nem új darab, már negyven éve a piacon van, de ez a fekete-pezsgő színkombó most készült belőle először, és valljuk meg: rohadtul jól fest. 27 000 forint körül van az eredeti ára.fred_perry_01 fred_perry_02 fred_perry_03

 

 

 

Forrás: Fashionbeans & Highsnobiety

Itt van még jó kis kontent