A korrektor helyes használata – 1. rész

Szerző: Brooke

A sminkelésnek megvannak az alapjai, ahogy szinte mindennek a szépségiparban. Gondolok itt olyan fontos és egyben elengedhetetlen lépésekre, mint mondjuk a korrektor használata.

Mert az egy dolog, hogy van valami über király alapozód, de alá is kell tudnod dolgozni. Mivel a nevében is benne van, hogy “alap”, ezért tényleg érdemes úgy megcsinálnod, hogy napközben ne ijedj meg magadtól a tükörképed láttán.

Ezeket a szabályokat tartsd be!

A korrektor színének kiválasztásakor két lehetőséged is van. Az egyik, hogy ugyanolyan színűt veszel, mint amilyen az alapozód. Értelemszerűen lehet mindkettő egy márka, de választhatsz külön brandet is.

A másik lehetőség, amikor a korrektor egy árnyalattal világosabb, mint az alapozó.

Sötétebbet ne válassz,

mert foltosnak tűnik majd az alapozásod (magyarul a fejed). A világos színt viszont szépen el tudod dolgozni.

aprb1-16-al-think_triangles

Mire tudod használni?

Rendeltetését tekintve a korrektor azért van, hogy bőrhibákat tüntessen el. Szóval használhatod a szem alatti karikák eltüntetésére, és ha megfelelő textúrájú korrektort veszel (kérd az eladó segítségét), még az apróbb ráncokat is elfedheted.

Eltünteti a pattanásokat és a piros foltokat, sőt, még az ereket is. Ahány korrektor, annyiféle alkalmazási módszer. Használhatsz külön ecsetet hozzá, de van, hogy már alapból jár applikátor a termékhez. Szerintem az a leghatékonyabb, ha az ujjaddal ütögeted a bőrödre, mert sokkal jobban el lehet dolgozni a színt.

e623486d9ff2ccde087c72faff164118

Hogyan alkalmazd?

Alapozás előtt, de alapozás után is használhatsz korrektort. Ha előbbi mellett döntesz, és először a bőrhibák eltüntetésére koncentrálsz, jobb hatást érhetsz el.

Ha pedig alapozás után használod, sokkal jobban kell figyelned arra, hogy ne tűnj úgy, mint aki belefejelt az alapozóba. Viszont akkor, ha a szemed alatti részre, illetve a homlokodra kened a világos árnyalatú korrektort, már el is kezdted a kontúrozást. Ne vidd fel túl vastagon, ne kenegesd össze-vissza magadon, és próbálj meg természetes hatást elérni. A kevesebb jelen esetben több.

A vizuális típusoknak itt egy oktatóvideó, aminek nagy előnye, hogy a főszereplő rendkívül mókás akcentussal beszél. Viszont ügyes.

 

Itt pedig egy kis segítség képes a használattal kapcsolatban

329047495669a4be9933c43bb5f3b1e1

Képek innen.

Itt van még jó kis kontent