Viselhető trendek a NYFW-ről

Szerző: Brooke

Az van, hogy a New York Fashion Week olyan esemény, amit lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Akarva-akaratlanul az ember belebotlik a legújabb trendekbe. Azt, hogy tetszik-e vagy sem, általában az dönti el, mennyire viselhetők az adott darabok.

Legtöbbször semennyire. Hétköznapi átlagemberként csak álmodozunk olyan tervezők több ezer dolláros ruháiról, amiket mondjuk maga Victoria Beckham álmodott meg. Ha meg véletlenül akad köztük viselhető, és még tetszik is, az túl drága mulatság lenne. Viszont nem kell teljesen lemondanunk a divatos felsőkről és szoknyákról.

Mert ilyenkor van az, hogy hálát adunk a fast fashion cuccokat gyártó márkáknak, amiért szüntelenül kopírozzák a luxusbrandek által kreált trendeket azért, hogy mi hétköznapiak egy kis eleganciát és fényűzést vihessünk a ruhatárunkba.

art-bag-book-books-favim-com-2476710

Lopnak egy kicsit a színvilágból, az anyagokból és mintákból, mi pedig szüntelenül hisszük és reméljük, hogy most akkor trendik vagyunk, meg stílusosak. És így van ez jól. Lényeg a lényeg, a drága cuccok olcsóbbik változatait szeretjük, viseljük, és állandóan cserélgetjük.

Visszatérve a NYFW-re meg úgy általánosságban a divatra, azért megesik, hogy viselhető ruhadarabokat mutatnak be a tervezők. Olyanokat, amiket mi is fel tudunk venni utcára, buliba, munkába vagy suliba.

A basic darabokon túl is vannak olyan felsők és ruhák, amiket tényleg bármikor szinte bármivel lehet viselni. És ha már fashion week, jöjjenek azok a trendek, amik hatalmas meglepetésünkre viselhetők.

tumblr_npx5npescj1sidd71o1_500

BLÉZEREK

Klasszikusnak klasszikus, trendinek trendi. Viszont felejtsd el egy pillanatra azokat az unalmas darabokat, amik ott lógnak a szekrényedben évek óta. Nem mondom, hogy a teljesen egyszerű blézereket nem lehet feldobni DIY módon úgy, mint egy farmerkabátot, de azért jóval egyszerűbb, ha céltudatossággal megpakolt táskával mész be a kedvenc üzletedbe, hogy beszerezz egy iszonyat menő kiskabátot.

Ami blézer ugyan, mégis sokkal több annál. Lehetnek rajta nagy gombok vagy stílusos láncok, de az egyedi varrással kiegészített darabok is jól mutatnak.

nyfw7

Lehet rövidebb fazon, ami a derekad fölé ér, ahogy a fenti képen is látod. Ha a hosszabb verzióra szavazol, inkább nadrággal hordd, mert rövid szoknyával nem mutat olyan jól. Válassz feketét vagy fehéret, mondjuk arany, esetleg ezüst díszítéssel. Örök darab lesz, amitől képtelen leszel megválni. Mivel nagyon dögös.

VINTAGE PÓLÓK

Néhány évvel ezelőtt tértek vissza a divatba. Ezzel kapcsolatban érdemes tudni, hogy évtizedek óta hullámvölgyben van minden olyan póló, amin a vintage stílus egészen apró jelei fedezhetők fel. Nem gond, hiszen minden alkalommal, amikor újra feltűnnek ezek a darabok, kezdhetünk örülni. Gondolok most itt olyan felsőkre, amiken híres zenekarok nevei olvashatók. Egy Harley Davidson- vagy Johnny Cash-felirat mindent visz.

nyfw8
Azért azt jó, ha tudod, hogy ki/mi van a felsődön. És igen, ezekhez a pólókhoz is fel lehet venni király szoknyát vagy nadrágot. Elmúlt az idő, amikor nem volt szabad stílusokat keverni egy outfitben. Ma már lazaság van.

FÉLOLDALAS TÁSKÁK

Nemrég írtam arról, hogy a micro bagek hódítani kezdtek a divatvilágban, erről itt olvashatsz. Úgy néz ki, a kisebb méretű táskák továbbra is előnyben részesülnek.

Kellett néhány év ugyan, de sikeresen leváltották a pakolós táskákat. Amiket amúgy még mindig imádunk, mert egyszerűen MINDEN elfér bennük. Hiába nem trendik, praktikusságban verhetetlenek. A féloldalas táskák is azok.

nyfw1

Tekintve, hogy felesleges hülyeségeket nem tudunk belepakolni, így nem cipelünk több kilót a vállunkon, ha nem szükséges. Pénztárca, telefon, néhány sminkcucc bőven belefér. Nemcsak hétköznapokra, de akár buliba is viselhetők.

Csak tudatosan meg kell találni azt a darabot, ami multifunkcionális. Gondolom, ezzel nem lesz probléma.

RUHA FARMERNADRÁGGAL

Jó, jó, tudom, hogy mit gondolsz most. Ki az a bolond, aki ruhát vesz fel nadrágra? És miért ajánlom én ezt neked egyáltalán, ha tipikus kifutóviselet? (Férfiak körében olykor felmerül a kérdés: hogy a jó életbe tudnak a nők egy konkrét ruhatípust „ruha” névvel illetni? A racionális megközelítés szerint így ruha=ruha, csakhogy ez ránézésre nyilvánvaló, a gyakorlatban viszont nem fedi a teljes igazságot, ti. nem minden ruha ruha, viszont minden ruha ruha. Megfájdult a fejem − a korrektor.)

Mikor először megláttam, én is így voltam vele. Előbb nézd meg, miről van szó. Itt egy kép.

nyfw5

Hosszú ruha kicsit keményebb anyagból, amit sajnos ki kell vasalni ahhoz, hogy igényesen mutasson. Bátran vehetsz alá farmert (ha kétszer megnézed a képet, neked is megtetszik ez az összeállítás, és úgyis ki fogod próbálni). Divatos, szokatlan és bátor. Néhány stílusos kiegészítővel remekül fel tudja dobni az egész outfitedet. Mivel jól néz ki!

Még több NYFW-en bemutatott trendért katt ide.

Itt van még jó kis kontent