Így viseld a hajad idén ősszel

Szerző: Brooke

Az ősz tipikusan olyan évszak, amikor hétfőn még kellemesen hűvös van, és süt a nap, kedden meg már tornádó, és reggeltől estig esik az eső. Ez nemcsak a szervezetet, de a hajat is megviseli. Esős napokon is ugyanúgy szeretnénk stílusosak lenni, ezért nem mindegy, milyen a frizuránk.

Már csak azért sem, mert szerintem mindannyian tisztában vagyunk azzal a gyűlöletes jelenséggel, amikor a párás levegő elcseszi a hajunkat. Hiába vasalod reggel a fürdőszobában szögegyenesre a hajad, elég, ha kilépsz az utcára, ne adj’ isten még meg is ázol, elbúcsúzhatsz egyetlen perc alatt a szépséges frizurádtól. Az egyenes hajból hullámos lesz, a göndörből meg egyenes. Nagyjából bármit teszünk, úgy nézünk ki, mint egy ázott kutya. Ez van, mind szívunk vele.

raw

Ettől függetlenül minden ősszel és télen vannak olyan napok, amikor az időjárás nekünk és persze a hajunknak is kedvez. Na, mivel ilyen nap nem sok van, érdemes kihasználni mindet. Mondjuk az alábbi frizurák közül elkészíthetjük magunknak bármelyiket.

#1 Konty a nyakadnál, praktikus.

A laza kontyot már nyáron is ajánlottam, mint az egyik legpraktikusabb hajviseletet. És ha nyáron bevált neked, akkor biztos lehetsz benne, hogy ősszel is remek választás lesz. Nincs szükség mesterfodrászok tehetségére, hogy elkészítsd magadnak. Sőt, minél lazább és kócosabb a konty, annál jobban néz ki.

Ha reggel már nincs időd hajat mosni, nagyjából két mozdulattal összedobhatod.

1-2-messy-chignon-with-a-twist

#2 Fonatok, kedvencek.

Legalább olyan praktikusak, mint a konty. Arra azért figyelj, hogy ha először lófarokba fogod össze a hajad, és utána fonod be, a copfod ne legyen túl szoros, mert fájni fog tőle a fejed. Erről ide kattintva olvashatsz. Szóval, a frizurádnak csak a képzeleted szab határt.

Kiengedheted, hogy csak a felső részét fond össze, de csinálhatsz belőle tehenészlányos, két fonott copfos változatot is.

4ac8110ac1b9706589b78d9ed239c044

#3 Kibontott haj, klasszikus.

Igen, az első bekezdésben még arról beszéltem, hogy milyen gáz, amikor kivasalod a hajad, aztán úgy nézel ki, mint… Hagyjuk! Viszont a kibontott haj dögös, a hidegebb napokon melegíti a nyakad, és egész egyszerűen szép. Ha oldalfrufrud van, kipróbálhatod, hogy egyik oldalról a másikra teszed a tincseket, vagy játszhatsz azzal is, hogy hol legyen a választékod.

Lehet egyenes meg hullámos, de göndör is. És csinálhatod azt, mint a lenti képen a lány, hogy két tincset oldalt összefonsz, és hátul megkötöd.

1d6f0b847146fee8d1baf2d9b82bb107

Forrásért katt ide!

Itt van még jó kis kontent