Jimmy Kimmel gyönyörűen szopatta meg a Yeezy cipők rajongóit

Szerző: beautyFY

Az egyik legnépszerűbb amerikai talkshow-műsorvezető már korábban is űzött gonosz tréfát a márkahűségből, most a Kanye West Yeezy cipők iránti, az ésszerű vonzalom határait messze túllépő rajongást röhögi arcon. Mindezt elég stílusosan.

A minőségi lépők piaca egyre nő, a ritka darabok ára az egekben. Megjelentek a gazdaságban a hihetetlenül okosan ügyeskedő kereskedők, akik egyébként nem is kedvelik különösebben a sneakereket, de szívesen csinálnak pénzt azokból, akik meg igen. Legutóbb arról számoltunk be, hogy az irdatlan tempóban növekvő forgalomnak hála a bizniszben már óriási pénzek mennek, és az online vásárlás helyett egyre többen automatizált keresőbotokat bíznak meg a limitált szériás darabok beszerzésével. Kemény a helyzet.

 

Apply cold water on burned area

Jimmy Kimmelnek pedig ugye van múltja a nagyközönség előtt végrehajtott, kíméletlen erejű szopatásban, nemrég például az Apple fanok megkérdőjelezhetetlen lojalitását gúnyolta ki egy kamu riportban, amikor az utca emberének mutogatta a gyártó új, nyilván fiktív okosóráját:

A videóban a megkérdezettek olyanokkal érvelnek a valóságban fillérekért kapható, piacos vacak mellett, hogy nagyok a számok rajta, ezért jól láthatóak, és „need feature„, hogy a pontos idő mellett a dátumot is megmondja. Az anyag viszonylag szemléletesen mutatja, hogy a vásárlók gyakorlatilag tökéletesen leszarják a termék valós paramétereit, de még a formáját és a kivitelezését is, ha a kedvenc gyártójuk logója van rábillogozva kellően nagy méretben. Várható volt, hogy a Kanye West Yeezy lépőivel kapcsolatos nonszensz hype-ot is megtalálják a műsorral, hogy ezúttal a sneakerheadeken üssenek rajta. Meg is lépték az első ilyet még augusztusban.

kamuyeezy_01

A Yeezynek kiadott első kamucsuka

nyáladzás 13 dollárért

Kimmelék akkor, a kontraszt fokozása érdekében egy mindössze 13 dolláros (3600 forintos) cipőt vettek a neten, majd Yeezy 1150 néven mutogatták az embereknek. A járókelők egyetértettek abban, hogy egyáltalán nincs „olcsó érzete” a cipőnek, volt, aki 600 dollárra taksálta, más még azt is elhitte, hogy töltődik a telefonja, ha a közelébe viszi (pedig nyilván nem).

https://www.youtube.com/watch?v=G9-iCv0CudI

A legjobb gondolat:

Riporter: − Az első cipő, amit kimondottan állásra találtak ki. Mit gondolsz?

Megkérdezett (miután felpróbálta): − Hát igen, úgy érzem, tudnék állni egy darabig!

Még nincs vége

Érezték viszont ők is, hogy a dologban több van, a Yeezy 350 V2 rajtjának apropóján tegnap összedobtak hát egy új riportot, ebben már egy újabb cipőt, a képzeletbeli Yeezy Boost 2000-et mutatták be, amit ők maguk tákoltak egy kínaiban vett gagyiból, pár szőrcsóvából és egy iránytűből, amit a nyelvére ragasztottak.

eredeti_cipok_kinai

Íme a kamu Kanye cipők eredeti származási helye. Az ár fent olvasható…

A megkérdezettek részéről az egyik leghathatósabb érv a cipő mellett az volt, hogy mennyire király, hogy a felsőrészbe épített iránytű mutatja, hogy merre gyalogolsz éppen. Többen elhitték, hogy a szőrme Kim Kardashian haját hivatott imitálni, az orr anyaga pedig a fenekét.

Itt a teljes anyag, priceless.

https://www.youtube.com/watch?v=jK2HYtMSxMQ

Itt van még jó kis kontent