6 hiba, amivel gyilkolod a szemöldököd

Szerző: Brooke

Szerintem mi, nők sosem gondoltuk volna, hogy egyszer eljönnek azok az évek az életünkben, amikor olyan mértékben tulajdonítunk jelentőséget a szemöldökünknek, mint mostanában. A szőr a homlokunkon 2016-ban fontosabb, mint valaha.

A tökéletes szemöldök már rég nem álom, a folyamatosan változó trendeknek köszönhetően mostanában megint a kócosabb a divat.

Ennek örömére hoztam most 6 olyan sminkelési szokást, amik közül szerintem egyet minimum elkövettél már te is az életedben. Fogadd meg a szemöldökformázás eddig íratlan, most már írott szabályait, hogy neked legyen a legkirályabb kerek e világon.

giphy

#1 Nem kell rá alapozó

Hajlamosak vagyunk a szemöldökünket úgy kezelni, mintha a bőrünk lenne. Mehet rá minden, ami szebbé teszi. Talán ezt sikerül megváltoztatnom azzal, ha azt mondom, a szemöldök olyan, mint a haj. Te kensz a hajadra alapozót? Ha igen, valamit rosszul csinálsz.

Próbálj nem rákenni mindenfélét a szemöldöködre. Se alapozót, se szemhéjpúdert, se szempillaspirált, se rúzst, se semmit. Vannak direkt szemöldökformázásra készített sminkcuccok. Ezért kell a szemöldököd szemöldökfésűvel, nem pedig hajkefével fésülnöd. Tényleg nem tesz jót a szőrszálaknak, ha nem a megfelelő termékeket használod. Még akár ki is hullhat. Most képzeld el magad szemöldök nélkül… Oh, God.

cara-delevingne-eyebrows-gifs-1

 

#2 Használj jó tükröt

Tudom, hogy a szőkébb, meg apróbb szálakat csak nagyítós tükörben (vagy még abban sem) látod rendesen. Amikor szemöldökszedésre kerül a sor, határozottan ajánlom azokat a tükröket, amik 12-szeresére nagyítják fel a mitesszereidet. Mindent látni fogsz.

Viszont ha szemöldökformázásra kerül sor, maradj a normális tükörnél. Lehetőleg olyat használj, amiben az egész fejed látszik. Így sokkal kisebb az esélye, hogy nem lesz egyforma a kettő. Bár erre is van egy trükk, itt elolvashatod.

brows

#3 A borotva eszedbe ne jusson

Borotválkozni kell néha nekünk, nőknek is, de ne a szemöldöködön gyakorolj. Szinte biztos, hogy el fogod rontani az egészet, aztán bánhatod, hogy egyáltalán kezedbe vettél szemöldökformázás céljából borotvát…

#4 Jó helyen kell kezdődnie

Fontos, hogy megtaláld az arcodhoz tökéletesen passzoló szemöldökformát. Erre több módszer is van, mondjuk megkérdezheted a kozmetikusodat, aki biztos segíteni fog. Az egyszerűség kedvéért itt egy kép arról, hol kell kezdődnie és végződnie, hol van a legíveltebb pontja, és milyen vonalban kell lennie a szemöldöknek. Mindezt az orrod széléhez kell mérned, mondjuk egy ceruza segítségével.

8c90833bd8a72636a331941ec853d480

#5 Ne akarj túl vastag szemöldököt

Mert nem mindenkinek áll jól. Sőt, az ismert nők között nem sok olyan van, akinek sűrű és vastag a szemöldöke. Cara Delevingne és (mostanában) Rita Ora is azon kevesek közé tartozik, akinek jól mutat. Ha nem vagy biztos abban, hogy neked jól áll-e vagy sem, csak nézz tükörbe. Ha „túl soknak” érzed, inkább legyen vékonyabb, minthogy hülyének nézzenek (és úgy is érezd magad).

#6 Fektess be egy jobb minőségű szemöldökformázóba

Lehet az csipesz, aminek jó a fogása, és tökéletesen a kezedbe illik. Az biztos, hogy megkönnyíti és felgyorsítja a szemöldökszedést. Ha szemöldökceruzát vagy gélt tervezel vásárolni, inkább legyen pár ezer forinttal drágább a termék, minthogy valami ganét vegyél. Nem mindig jobbak a drágább cuccok, de azt hiszem, a szemöldökre szánt porok nem fogynak el hamar, mivel csak minimális mennyiségben kell őket használni. Sokáig kitartanak majd.

tumblr_inline_mp5tymsatk1qz4rgp

Köszi, PopSugar

Itt van még jó kis kontent