Heti frizuraajánló, 9. rész

Szerző: beautyFY

Körkép, hangulat- és stílusjelentés a világ férfifodrászataiból. Sokadik rész.

Mai férfifodrász-gyűjteményünkben van néhány extremitás is, többek között egy fodrászcsaj, akit akarsz, hogy dolgozzon rajtad. Egyébként megyünk az Egyesült Királyságba meg a szokottnál egy kicsit többet a mediterrán országokba is. Némi inspiráció és utcai frizurastír október utolsó hetére.

zoolander_hair_gif2

 

#1 Black Moth Barbers

Hol? Essex, UK

Oldaluk

black_moth_barbers

Magukat „Rock’n’Roll stílusú” fodrászatnak tarják, amit a portfóliójuk nagyban meg is magyaráz. Főleg a ’20-as évektől az ’50-es évekig divatos hajviseletekre mennek, nagyjából a rockabillyvel és a ’60-as évek londoni stílusával bezárólag. Ha viszont megnézed a képeiket, látod, hogy simán bevállalnak textúrázott slicked backet, drop fade-et is a klasszikus pompadúr mellett. Az igény hatalma…

     

#2 Matty Conrad

Hol? Kanada

Oldala

matty_conrad_01_k

A fickó amolyan fodrász celebritás Észak-Amerikában, aki (el)ismertsége ellenére csak 2010-ben nyitotta meg saját üzletét, a Victory Barbert. Azóta egy rakat díjat bezsebelt mind a fodrászatával, mind az egyéni teljesítményével, továbbá olyan magazinokban cikkeznek róla, mint a GQ. Amellett, hogy a munkáján látszik az odafigyelés, a márkájára is ez jellemző: az üzletének a kialakításától kezdve a portfóliójáig és a promó videókig mindenben a topon van.
matty_conrad_02_k

Egy színvonalas kis videó a kínálatából: The Mighty 1942 SBS from Matty Conrad on Vimeo.  

#3 Vasilis Liaramantzas

Hol? Athén, Görögország vasili_01 A görög főváros kicsi, de elismert Barberadiko fodrászatában nyomuló arc fotóiból néhány rendkívül meglepő dolgot tudunk meg az ottaniakról: fekete a hajuk, és nagyjából ugyanaz megy, mint nyugaton: fade, slicked back, pompadúr. vasili_02

Textured/spiky+fade

Erről is írtunk nemrégiben. vasili_03

Slicked back undercut

Ismerős? vasili_04  

#4 Dalery Vivanco

Hol? Monterey, Mexico dal-vivanco_01 Dal Vivanco esetében a lenti összeállításban − engedelmetekkel − nem az ollókezelésére vagy a stuccolási technikájára koncentrálunk, hanem arra, miként fest ő maga munka közben. Nem azért, mert szexisták vagyunk, hanem azért, mert saját oldalán is ezt domborítja ki, nyilván nem véletlenül. Mutatjuk.

 

#5 Luke Dolan

Hol? London, UK

Oldala

Ha Londonban akarsz fodrászatot nyitni, pár dologgal számolnod kell: az egyik, hogy inged-gatyád rámegy a bérleti díjra, a másik, hogy utcánként 50 konkurenciád lesz.  A Luke’s Barber Shopot névadója 2013-ban alapította, de már a második üzletük nyílik a brit fővárosban, annak ellenére, hogy a srácnak − saját bevallása szerint − fingja sincs az üzletről. A fodrászatról viszont van.

 

 

High fade well done

#6 Papis Barbershop

Hol? Kalifornia, USA

Oldala

Egy új (kicsi) barbershop Kaliforniában, négy fodrásszal, akik magukat ugyan családként aposztrofálják, de remekül látták meg az üzleti lehetőséget abban, ha a „család” egyes női tagjai pompás seggel bírnak.

Először egy jól sikerült stubble fade, hogy mutassunk tőlük valami szakmait is.

Itt meg pár érdemes „marketing”-fotó:

 

#7 Privilege Barber Shop

Hol? Spanyolország Oldala privilege_barber_shop_02 Fiatal spanyol srácok dobták össze ezt a fodrászatot Tenerifén, nem csoda, hogy az áttűnéses és a felnyírt hajak mennek főként a háromszáz fokos melegben.

Frankó, meg minden, de ha ezt megcsinálta neked valaki egyszer, soha többet nem fogod otthon segítség nélkül összerakni. Just sayin’:

 

 

Listen and learn…

 

#8 Celso Barber

Hol? Lisszabon, Portugális

Oldala

Portugáliából talán még nem mutattunk semmit korábban, pedig arrafelé is vannak nagy arcok. Alant a Celso Barber (Celso Barbeiro) képeit mutatjuk meg. A tulaj sok előadást és képzést tart világszerte, amiben főként az utca emberének (férfi-) hajdivatját promotálja.

 

 

Science, bitch!

 

Egyébként…

nekünk meg egy ilyenünk van. Ha van kedved benézni tanácsért, tedd azt. Ha vágatnál is, azért előtte csörögj be telón, és foglalj:

70/7705460.

bfy_belter_16

 

 

 

Itt van még jó kis kontent