5 mesteri praktika, hogy pörgősen elkészülj reggel

Szerző: Brooke

Inkább késs, mint hogy szarul nézz ki − mondják azok, akik notórius késők. Párszor elsütöttem már ezt én is, viszont a meeting közepére beesős, kellemetlen pillanatokat inkább szeretném kiiktatni az életemből. De legalább a hajam mindig jó volt. Késni viszont nem illik, de nagyon nem.

Könnyen megelőzheted a kényelmetlen bocsánatkéréseket, ha időben elindulsz otthonról, és nem nyomod meg 32-szer a szundi gombot. Itt van néhány tipp, amivel felpörgetheted a reggeli készülődést, és lerövidítheted a sminkelés idejét úgy, hogy még jól is fogsz kinézni.

A pihentetőbb, minőségibb alvásról nagyon egyszerű, de hasznos dolgokat írtunk itt és itt is.

Ember nem lesz, aki megmondja, hogy 10 perc alatt készültél el aznap.

sorryimlate

#1 Krémes sminkek

Elérhető áron kapható drogériákban egy rakás olyan sminktermék, amivel TÉNYLEG időt lehet spórolni. Mondjuk a szemöldöknyomda is ilyen, csak (szerintem) még tökéletesítésre szorul. Ezen termékek közé tartozik például a krémes szemhéjpúder, amihez semmi másra nincs szükséged, mint az ujjaidra.

Könnyen kenhető, kézzel is szépen eldolgozható dologról van szó, így nem kell a sminkes cuccaid közötti kuplerájban turkálnod reggel 7-kor. Ha nem tudod, milyen szín illik a szemszínedhez, itt megnézheted.

#2 Készítsd elő a bőröd már este

Semmi értelme annak, hogy reggel 10 percet töltesz a fürdőszobában, és két kapkodás között csak összekevered melyik krémet hova és hogyan kéne magadra kenned. Miután alaposan lemostad az aznapi sminked, ápold úgy az arcod még este, hogy reggel már csak egy kevés hidratálókrémet kelljen felvinned a bőrödre.

A sminklemosáskor leggyakrabban elkövetett 5 hibáról itt olvashatsz, a praktikus sminklemosó kendő használatáról pedig ide kattintva.

tumblr_njzlreg6n11qj4315o1_500

#3 Száraz sampon estére

Ha tudod, hogy másnap reggel semmi időd nem lesz megmosni a hajad, már előző este érdemes átgondolnod, mit fogsz majd kezdeni a hajaddal. Az összehányt frizura csak még jobban vonzza a tekintetet, ezért inkább a félkonty vagy a felturbózott lófarok lesz a legjobb választás.

Száraz sampont amúgy érdemesebb este használnod, ennek két oka is van. Az egyik, hogy reggel még erre sem kell időt pazarolnod, a másik pedig, hogy reggelre a száraz sampon tökéletesen eltűnik a hajadról, viszonylag puhább lesz a séród, és még tisztának is tűnik majd. Ha jól csinálod, nem így fogsz kinézni:

dryshampoo-gif

#4 Ne hányd össze a sminked

Ha már úgyis elkésel, legalább ne nézz ki gyászosan egész nap. Hidd el, borzalmasan fogod érezni magad (all day), ha reggel a nagy rohanásban valami katasztrofális sminket dobsz fel magadnak, mert ilyenkor van az, hogy sietsz, nem akarsz elkésni, és leszarod, hogy épp nem úgy állnak a szempilláid, ahogy azoknak kéne.

Abban az 5 percben lehet, hogy tényleg nem érdekel, viszont a nap folyamán akárhányszor belenézel majd a tükörbe, szörnyülködni fogsz, és csak az a gondolat jár majd a fejedben, hogy bárcsak 2 perccel több időt töltöttél volna sminkeléssel reggel.

Tudod, az aranyszabály:

giphy

#5 A kevesebb − ha késésben vagy − sokkal több

Nem kell perfekt sminket dobbantanod korán reggel, ha épp két perced van arra, hogy elkészítsd. Hagyd a piros rúzst, felejtsd el a tökéletes kontúrozást, a szemöldöködnek is bőven elég, ha gyorsan rajzolsz valami ívet, de mindenképp igényeset. Egy kis alapozó, kevés pirosító, szempillaspirál, és indulhatsz is. Ja, még egy tipp: nem egy késős reggel kell megpróbálkoznod a cicaszemkészítési technikád tökéletesítésével.

Amúgy sem kell mindennap professzionális makeupban kilépned az ajtón, néha a bőrödnek is jót tesz, ha nem nehezedik rá 8 réteg vakolat.

makeup

Itt van még jó kis kontent