Mitől férfi a férfi?

Szerző: Andrej

Mit is jelent férfinak lenni? A JACOMO márka legújabb kampánya igyekezett megválaszolni a kérdést, bár nem éppen úgy sült el, ahogy szerették volna. Noha kétségkívül mindenki róluk beszél. Elgondolkodva a plakáton, ami a divat divatból való kiiktatását hirdeti (már ami a férfiakat illeti), született a kérdés: mitől férfi a férfi?

„Real men have balls, not man bags” − azaz az igazi férfinak töke van, nem (kézi) táskája, hirdeti a márka. A szlogenhez társított képen bal oldalon egy szálkás, modell alkatú srác látható a fent említett táskával, míg jobbra egy átlagos, „elhanyagoltabb” férfi pózol egy szakadt doboznak támaszkodva a jelképes lasztival. A hirdetés a népszerű „átlag srácok modellpózokat próbálnak” témán alapszik, ami bár elég humoros, mégis sértő szándékú. De vajon miért?

jacamo1-1024x578

Ahogy a világ változott, a trendek is úgy formálódtak. A francia udvar férfiúi Marie Antoinette idejében sokszor maguk is fűzőt hordtak, és volt, hogy egy magasabb sarkú cipő is felkerült a lábra. Akkoriban a feminin vonások számítottak vonzónak. Azóta persze rengeteg dolog átalakult, megerősödtünk, és férfiasnak lenni, edzeni, az életerő benyomását kelteni, szőrt növeszteni újra trend lett. De még így sem állja meg helyét a reklám, hiszen férfinak lenni több, mint valaha! 

f183bb43fc57d64e816c900fe029b169

Hogy miért sértő a JACOMO mondanivalója? Mert 2016-ra igencsak szintet léptünk a jobb oldalon látható férfi oldschool karakteréhez képest. Mert teszünk azért, hogy ne tunyuljunk el, hogy megnyugtatóan egészséges fizikumúnak lássuk magunkat, és karizmatikusak, sőt, vonzók lehessünk. Igényesen öltözünk, foglalkozunk a testünkkel, és a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból. Nem szégyen ma tenni azért, hogy többnek érezhesd magad egy omladozó doboznak támaszkodó, a lustaságot szimbolizáló, közhelyes sitcomfiguránál!

Nem csak laszti vagy

Igazi férfinak lenni nem pusztán annyit tesz, hogy van két golyónk, és örülünk neki, hanem törekszünk (leg)jobbnak lenni, szellemi és fizikai értelemben a maximumot kihozni magunkból. Ha ehhez fel kell marni reggel a kézitáskát (mert extra cool) vagy hidratálót dobni az arcra borotválkozás után, eljárni edzeni és kettőnél több percet filózni azon, milyen frizura állna jól,

…just do it!

 

Szóval, kedves JACOMO és srácok! Real men have balls. And man bags too.  #realmanrunway

Itt van még jó kis kontent