Így használd a hajformázókat

Szerző: beautyFY

Átfogó, nagyon hasznos anyag következik a női hajformázókról a beautyFY egyik szakértőjének bevonásával. Gyakorlatias, praktikus tanácsok, szevasztok!

 

A férfi hajformázókról már egy komoly anyagot közöltünk jó múltkor, az, aki még nem olvasta, nyomtatta és plakátolta ki A1-ben, itt kukkanthat rá. A mostani cikkünk inkább a nőknek lesz hasznos, de bárkinek izgalmas lehet, akit foglalkoztat,

hogyan lesz a fej olyan, amilyen.

zoolander_haj_gif

 

Aki megmondja

Mi egyébként is rém okosak vagyunk, de azért szakmai segítségünk is akad: Bosa, a beautyFY avatott fodrásza, aki bizonyos tekintetben maga is hajformázó (höhö), zsenge kora ellenére pedig brutálisan érti a szakmát, és zavarba ejtően emberes szakállal bír. Kezdjük!

#1 Hajhab

Mióta népszerű? Az 1980-as évek eleje óta Európában, majd a ’80-as évek második felétől a L’Oréalnak hála az USA-ban is.

Mikor használd? Ha úgy érzed, a hajad túlságosan lapul, és nincs megfelelő tartása.

toemeles_01

A hajhab olyan termék, amit vagy imádsz, vagy utálsz, de ahhoz, hogy a frizurád olyan formát kapjon, amilyet szeretnél (pláne, hogy tartós is legyen), bizonyos hajtípusokhoz elengedhetetlen. Mint minden terméket, ezt is tudni kell jól használni. Ha a természet téged dús és erős hajszálakkal áldott meg, neked akár el is hagyható, de a legtöbben sajnos küzdenek a vékony szálú, lelapult, „sehogy sem álló” hajjal. Nekik érdemes megtanulni a tőemelés művészetét.

Oda tedd, ahova kell

Az első és legfontosabb, hogy a hajhabot a hajunk tövéhez rakjuk, mert azt szeretnénk, ha volument adna. Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben elérni, ha egy ritka fogú fésűbe fújjuk a habot, majd belefésüljük a hajba. Ezzel azt is elérjük, hogy egyenletesen legyen elosztva a fej teljes területén.

Így a legkönnyebb elkerülni azt, hogy nagyobb darabokban maradjon a hajhab, és egész tincsek ragadjanak össze a szárítás során. Mint minden termékből, a habokból is sokfélét lehet találni a piacon. Az én véleményem az, hogy nem kell a lehető legerősebbet választani, főleg akkor, ha vékony szálú és kevés hajad van. Megkönnyíted a saját dolgodat, ha egy közepes erősségű terméket választasz. Könnyebb lesz a szárítás, és nem ragad bele a kefe a hajba, mint egy erősebb termék esetén. Nem lesz nagyobb a volumen attól, hogy amit használsz, papíron erősebb.

Az erősebb néha rosszabb

Egy közepesen erős hab is képes ugyanazt a hatást kiváltani, sőt, néha az erősebb termék használatával pont az ellenkezőjét éred el. Az összeragadó hajszálak miatt szinte lehetetlen volument varázsolnod otthon. Fontos ezért, hogy szárítás során alaposan, minden irányból szárítsuk át a hajat, elölről hátra, hátulról előre, balról jobbra és jobbról balra.

hajformazok_04

Így érhetjük el a lehető legnagyobb volument. Ha megtanulod használni a hajhabot, nagyon sok barátod lesz.

Így használd

Sokszor hallom a vendégeimtől, hogy egy félresikerült frizuránál, szárítás után, végső elkeseredésükben a hajhabot hívják segítségül.

facepalm_gif

Ez a lehető legrosszabb, amit tehetsz.

A hajhab szárítás előtti termék, amit törölközőszáraz hajra kell rakni, és beleszárítani a hajba. Soha nem szabad szárazon felvinni a hajszálakra, mert akkor összeragadnak, fésülhetetlen kóctömeggé válnak. Itt egy kis segítség, ha nagyon nem megy:

#2 Hajgöndörítő krém

Mióta népszerű? ’90-es évek.
Mikor használd? Ha egy bizonyos mértékig eleve hullámos a hajad, de szeretnéd ezt hangsúlyozni, izgalmasabbá tenni.
hajformazok_05

Igen, a mesterséges göndörítés eredménye a legtöbbször csalódás. A göndörítést segítő krémeket azoknak a lányoknak találták ki, akiknek alapból van egy természetes göndörség a hajukban. Tapasztalatból mondom, hogy ha szögegyenes a hajad, és meg kell erőszakolni egy kis hullámért, akkor az 30 perc múlva újra egyenes lesz, mert valószínűleg kidobja a hullámot.

a-black-and-white-photograph-of-a-curly-haired-male-with-a-cool-long-hairstyle-for-his-coils-and-kinks

Sajnos, ha egy 100 ml-es flakont fogsz rátenni, akkor sem lesz göndör! Ha viszont eleve göndörebb a hajad, jó szívvel ajánlom ezeket a termékeket. Érdemes rájuk próbálni, mert bár nagyon sokáig volt divat az egyenes, de közeledik 2017, és a szélfútta hullámok átveszik az uralmat az utcákon, irodákban, whatever. A használata pedig pofonegyszerű!

hajformazok_06

Így használd

Törölközőszáraz hajon eloszlatod a terméket. Diffúzor segítségével óvatosan visszanyomkodod (a legegyszerűbb, ha előrehajtod a fejed, és úgy szárítod a hajad a diffúzor segítségével). Azért érdemes ezt az eszközt használni, mert így elérhető, hogy a hullámok ne maradjanak egyben. Amikor a hajad 80%-ban megszáradt, dobd hátra, és nyomkodd vissza ismételten. Ezzel már nemcsak szárítod, de a hullámokat is rendezheted. Ne félj kipróbálni mozgalmas, textúrázott frizurákat!

A második oldalon a hajlakk, a formázó paszták és a hajvégápolók következnek.

Itt van még jó kis kontent