Sminklemosás borotvahabbal? Nem, köszi.

Szerző: Brooke

Ha egy olyan helyen kéne eltöltened napokat, ahol nem tudnád lemosni a sminked, mert nem lenne mivel, mit csinálnál? Megpróbálnád vízzel levakarni magadról az alapozót és a vízálló szempillaspirált, vagy nyomnál még a fejedre egy kis szappant is, csak hogy biztosan megvakulj tőle?

A beauty guruk világában mára szinte követelmény lett, hogy a sminkexpert lányok olyan megdöbbentő ötletekkel álljanak elő, mint a 100 réteg alapozó vagy a pár napja Instagramra feltöltött videó, amiben a sminklemosás borotvahabbal történik.

Igen, jól olvastad, borotvahabbal.

howabout_no_meme

Maria Yeager beauty blogger mindenfélét posztol a közösségi oldalaira, ez a borotvahabos sztori nekem kicsit fura, de ide kattintva megnézheted az Instagramját. Itt a videó:


Inkább mosnám vízzel az arcom 1 órán át, minthogy borotvahabot kenjek rá, és azzal töröljem le magamról a vakolatot. Mert az hagyján, hogy az alapozót ezzel szedi le, de még a szemét is ezzel takarítja. Gondolom, a habot nem a legjobb ötlet beledörzsölni a szembe, máshogy meg elég nehéz lenne eltávolítani a teljes szemsminket.

Verdikt

Elég rossz tippnek tartom a borotvahab használatát ilyen célra, ugyanis számos káros összetevő van benne. Arról meg már nem is beszélve, hogy kókuszolajjal is le lehet mosni a sminket anélkül, hogy feleslegesen vegyi anyagokat pacsmagolnál a pórusokba.

Nem támogatom az ötletet, még akkor sem, ha nincs semmi más, amivel le tudnád szedni a sminked.

Itt van még jó kis kontent