Ennyi mindent csinálhatsz a hosszú hajaddal

Szerző: Brooke

Ha hónapokon, esetleg éveken keresztül türelmesen vártad, hogy megnőjön a hajad, már csak két feladatod van. Egyrészt vigyáznod kell rá, de nagyon. Másrészt próbálkozhatsz rengeteg frizurával, hajfestési módszerrel.

A hosszú hajnál nincs lehetetlen, és ezt halál komolyan mondom. Az, hogy befonod két copfba, csak egy a milliónyi lehetőséged közül. Miért elégednél meg egy uncsi színnel, ha konkrétan száz és száz árnyalat hever a lábaid előtt?

Feltettem az év kérdését, tudom.

giphy

Hogy mennyi mindent csinálhatsz a hosszú hajaddal? Itt van első körben 5 dolog.

Fektess be minőségi samponba és balzsamba

Kevés nő van, aki szeret több ezer forintot költeni samponra, mert hamar elfogy, vagy mert különösebben nagy változást nem okoz. Pedig, ha jót veszel, a változás szemmel látható lesz.

Kérd ki a fodrászod véleményét. Remélhetőleg ő olyan jó minőségű, professzionális hajcuccokkal dolgozik, amiket bátran ajánl majd neked. Tudni fogja, milyen a hajtípusod, mi tesz neki jót. Az ő véleményére alapozhatsz. Plusz, már azzal is javulást érhetsz el, ha a heti 3 hajmosásból csak 1-szer minőségi termékeket használsz.

bae-beautiful-beauty-blog-favim-com-2681043

 

Egy nagyon fontos szerkesztői tanács!

Plíz, ne csesszétek el a hajatokat ismeretlen összetevőjű, olcsó, pancsolt bolti festékekkel! Hozzánk is sokan jönnek olyan hajjal, aminek az eredeti színét már laborban sem lehet megállapítani, mert heti szinten mennek rá vegyszeres cuccokkal otthon a kád fölött. dontfuckindothat

Természetesen mindig, mindenkinek segítünk, de egy a festéselméletben kevésbé jártas fodrász által zöldre festett, vagy a piacon 250 forintért kukázott festékkel összemázolt tincsekkel nagyon megnehezíted a dolgunkat.

Alakformálásnál is betartod az étkezési tanácsokat és az edzéstervet, nem? Ugyanígy működik a hajad is: vannak szabályok, amikre ügyelned kell, ha szépet akarsz. Egyszerűen kérj tanácsot egy jó szakembertől (hozzánk is bejöhetsz bátran, szinte bármikor segítségért), vagy ha szép színt szeretnél, menj olyan helyre, ahol avatott kezek tényleg össze tudják hozni (pont emiatt találtuk ki ezt decemberre).

A tépett frizura elég nyerő…

Az úgy van, hogy ha kevés a hajad, egyenesre kell vágatnod a végét, amitől tömöttebb lesz, és többnek fog tűnni. Viszont a tépett frizurának is megvan az előnye.

Mivel több különböző hosszúságú rétegből/tincsből épül fel a tépett haj, ezért játszhatsz az árnyalatokkal. Ha a rövidebb tincsek alól kivillan egy-két világosabb szín, egyből megakad rajta az ember szeme.

…meg az ombre is

Ha épp csak olyan hosszú a hajad, amilyet mindig is szerettél volna, viszont nagyon aggódsz az egészségéért, nem biztos, hogy fejet hajtanék az ombre a neked való – ugyanis a szőkítés eléggé károsítja a hajat. Kár, hogy nagyon jól néz ki…

Viszont van egy olyan megoldás is, hogy veszel csatos póthajat, ami alapból ombre. Bármikor kiveheted a hajadból anélkül, hogy tönkretenné a tincseidet.

amazing-art-assesories-bag-favim-com-3760013

Ne mosd túl sokszor

Arról már rengetegszer volt szó, miért nem tesz jót a hajadnak, ha állandóan vasalod vagy göndöríted. De arról is írtam (például itt), hogy a túl sűrű hajmosás sem a legjobb ötlet, mert egy idő után naponta moshatsz hajat, hogy ne legyen zsíros. Heti 2-3-szor elég alaposan megmosnod.

Fogd össze vagy fond be, ha sportolsz

Amikor hosszú loboncom volt, és edzésre került a sor, már a gondolattól is kirázott a hideg, hogy a hajam az arcomba lóg és idegesít majd, és szó szerint nem hagy békén. Nem szerettem copfban hordani, befonva meg még annyira sem.

Az utóbbi időben megbarátkoztam mindkét frizurával, folyamatosan váltogatom a kettőt, mikor mihez van kedvem. Ez a legjobb a hosszú hajban: konkrétan azt csinálhatsz vele, amit akarsz.

nyfwsat10

Via hairstlyonpoint.com

Itt van még jó kis kontent