Heti férfi frizura inspiráció

Szerző: beautyFY

Hétről hétre jövünk a legjobb férfihajakkal a világ fodrászataiból. Ez itt a 12. epizód.

beautyfy-banner-600x300-ferfi

 

Úgy döntöttünk, hogy a szokásos heti sorozatunknak új címet adunk a Google SEO miatt a jobb visszakövethetőség kedvéért. Rendkívül kreatívan a „Heti férfi frizura inspiráció” mellett döntöttünk, reméljük, mindenki meg tudja jegyezni.

cumbover_620

Hogy miről szólt a tavalyi esztendő a férfisérók dimenziójában, azt egy elég emberes összefoglalóban mutattuk meg múlt héten, ha lemaradtál volna, itt találod. Röviden: a fade vágások taroltak, és nem látszik alábbhagyni a szakáll-/arcszőrláz sem, aminek egyesek (akiknek van) örülnek, mások (akiknek nincs) pedig nem. Ha nem tetszik, lehet bizakodni a trendek megváltozásában, vagy egyszerűen csak

baromira jól kinézni úgy, ahogy tudsz.

the-preppy-cut_620_v

A 2017-es év első férfihaj-ötletbörzéjén visszamegyünk pár olyan helyre is, ahol korábban már jártunk (megnézzük például, mi a helyzet a jó fodrászcsajokkal), de leginkább arra keresünk választ:

mi megy most a világban.

Persze, hagyhatod is a vérbe az egészet.

khal_drogo_02_gif_620

Khal Drogo leszarja a dolgokat.

 

Fade variációk

Készítette: Dal Vivanco

Hol? Monterey, Mexikó

A mexikói lánykáról tavaly itt írtunk, és csakis a biztonság kedvéért megnézzük, minden rendben van-e most nála. Nagyon szépen dolgozik, ráadásul elég jó ízléssel, a tehetségének megfelelően választja ki a munkaruházatait is. Nézd csak:

 

És álljon itt egy pár elég jól sikerült vágás is tőle, nagyon rövid átmenettel:

 

Disconnected, borotvált

Készítette: Black Moth Barbers

Hol? Essex, UK

Amikor a harcosok hagyatékáról, az undercut vágásokról írtunk egy egészen döbbenetesen, már-már zavarba ejtően jó anyagot, megemlítettük a disconnected fazonokat. Ez a szó annyit tesz, mint kapcsolat nélküli, és mint írtuk, többféleképpen is értelmezhető a hajvágásban. Hogy itt most ne legyen kétség, az essexi barbershopban még egy izmosabb, borotvált kontúrral is ráerősítettek.

blackmooth_k

Megjegyzés: ha nem jut eszébe magától, akkor mindig jelezd a fodrászodnak, hogy igazítsa a hajad induló hosszát az arcszőrzeted hosszához. Értsd: ha nulláról indul a fülednél, akkor már egy hosszabb borostát is érdemes „eldolgozni”, pont úgy, mint a srácnál a képen.

Undercut oldalra fésülve

Tök jó kivitelezés, bár a srácnak ezzel a hajsűrűséggel nagy mákja van.

blackmoth_02_k

 

Drop fade + textured

A textured vágásra emlékszel? A technikájáról és az előnyéről elég sokat írtunk ebben a cikkben.

blackmoth_04

blackmoth_03_k

 

Hanyag slicked back

Készítette: Josh Connolly

Hol? Manchester, UK

A slicked backről, vagyis a hátrafésült frizurákról orrba-szájba témázhatnánk, de a legfontosabb tudnivaló, hogy a megfelelő hossz nélkül nem érdemes rámenni, mert embertelen mennyiségű ragaccsal ideig-óráig úgy marad, de ha nincs meg a kellő hajhosszúság, szétugrik hamar.

Ha már csak nagyon kevés hiányzik egy tisztességes verzióhoz, akkor megpróbálhatod kissé megemelni a tövét, hátrafelé szárítani, de a formázásnál aszimmetrikusan oldalra dobni valamelyik irányba. Josh képein körülbelül ezt látod:

connolly_01

connolly_02

 

Fade variációk

Készítette: Brinnie

Hol? Florida, USA

Textúrázott, pompadúr, slicked back köszön vissza Floridából, azzal a megjegyzéssel, hogy az utóbbihoz szemmel láthatóan melírt is bevállalnak egyesek.

brinnie_04

brinnie_01

brinnie_02

brinnie_03

 

Textured variációk

Készítette: Little Jay (Dog House Barbers)

Hol? UK

Emlékeztek arra a régebbi trendre, amikor mindenki középre fésülte a haját, és vagy egy kisebb, szabályos kakastaréjt formázott belőle, vagy egy kicsit lazábban, textured vágással feltupírozta? Egyre többet látjuk ezt az utóbbi verziót külföldi barbershopoknál, bár azt még nem jelentenénk ki, hogy kezd visszajönni a trend. Az biztos, hogy egyes fejformákhoz passzol egyébként. Itt egy elég jól sikerült példa róla az Egyesült Királyságból.

little_jay_01

Itt meg a mester party közben a skóciai Edinburgh-ben. Nézd meg a közönséget! Ott azért nem az a celebdús rongyrázás megy, na.

little_jay_02

 

Fade + pompadúr

Készítette: Justin A

Hol? Chicago, USA

justin_barber_02

justin_barber_01

Ennél a frizuránál érdemes egy szóra megállnunk. Ha megnézed, akkor az oldalsó átmenet a fentebb látott fade vágásokhoz képest (amik szemből nézve párhuzamosak, függőlegesek) ez kissé szélesedik felfelé. Ez bizonyos fazonokhoz jól megy, másokhoz kevéssé, de ami a legfontosabb:

nem mindenkinek jön be.

Alapvetően ez egy klasszikusabb megoldás, míg a teljesen függőleges verzió a modernebb, maszkulinabb, katonásabb változat. Nálunk is több fodrász többféleképpen vágja, de ez stílus kérdése is. A biztonság kedvéért érdemes szóban jelezned, melyik variáció jön be jobban.

 

További inspirációk januárra

 

1. Gosling-féle „Drive cumbover”

gosling_drive_haircut

 

2. Klasszikus slicked back

classic_slicked_back_620

 

3. Depp-féle Dillinger

public_enemies_johnny_depp_620

 

4. Hullámos, klasszikus

tight-wave

 

5. Fade + rövid, textúrázott

ryan_reynolds_fade_620

 

6. Rövid, textúrázott

short_textured_2_620

 

7. Modern mohawk

modern_mohawk_01_620

 

8. Oldschool side part

A képen egyébként az ifjabbik Franklin Delano Roosevelt látható fiatalkorában.

oldschool-side_part_roosevelt_620

 

Jövő héten jövünk megint!

Itt van még jó kis kontent