Ezekért a hajszínekért őrülünk meg 2017-ben

Szerző: Brooke

Van az a pillanat, amikor megunod a hajszíned, mert kell valami új, valami más, ami után a férfiak is elkerekedett szemmel fordulnak meg. Amire még ők is azt mondják, hogy gyönyörű.

beautyfy-banner-600x300-noi

 

Nemrég megírtuk, milyen frizurák mennek majd 2017-ben, milyet érdemes vágatnod, és hogyan érdemes hordanod. Színek tekintetében a tavalyi évhez képest nincs sok változás, nagyjából jöhet minden, ami 2016-ban is bevált. A természetesség, csakúgy, mint a sminkelésnél, ad egy alapot azoknak, akik nem szeretnének rózsaszín hajjal dolgozni járni.

Akik viszont az extrém, vagány színekért vannak oda, ebben az évben is megtalálhatják a nekik való árnyalatot. Összeszedtük a legjobb hajszíneket, amikkel nyugodtan számolhatsz idén.

giphy

#1 Sötétbarna

Ami már majdnem fekete, de ha úgy esik rá a napfény, barna. Amennyiben alapból sötétebb árnyalatú a hajad, majdnem biztos, hogy ez a szín is jól fog állni. Arról nem beszélve, hogy otthon is el tudod készíteni magadnak. Bár egyáltalán nem ajánljuk a fürdőszobai hajfestést, tudod, színezőkkel is el lehet érni a sötétebb árnyalatot.

beautyFY pro tipp: Ne felejtsd el, hogy amit az utca embere sötétbarnának hív, azt fodrásznyelven sok esetben világosabbal jelölik, például „szőkével”. Ügyelj továbbá arra, hogy mindig a lehető legpontosabban jelöld meg a mesternek, milyen típusú/színű/márkájú festéket használtál rá korábban. Rengeteg problémát okozhat, ha a fodrász nincs tisztában azzal, mi került a hajra a festést megelőzően.

Pár hét után ki tudod mosni a hajadból anélkül, hogy tönkretenné azt − csak ne legyen benne ammónia. A hajfestés komoly döntés, de tényleg. Katt ide, ha valóban érdekel a téma, és többet akarsz megtudni róla.

A sötét hajszín klasszikus, bármilyen szemszínhez jól passzol, szóval emiatt nem kell aggódnod. Naturális, több olyan árnyalata is van, ami természetes(nek tűnő) megjelenést nyújt. 2017-ben ennél többre nem lesz szükséged.

dark-brown-haircolor-2017

#2 Aranyos/barnásszőke

Az ombre évek óta letaszíthatatlanul üldögél a hajtrendek trónján, évről évre új fajtái jelennek meg, akár balayage, akár tigrisszemhaj formájában, amit még tavaly novemberben kapott fel a szépségvilág. Szerencsések azok, akik természetes szőkék, hiszen nekik az idei év egyik legtrendibb hajszíne konkrétan 70%-ban adott.

Ha ráesik a fény, aranyosan csillog, amúgy egy barnásszőke (nem feltétlen ombre!) frizura, amiben a sötétebb szőke és a világosabb barna tincsek keverednek. Minden bőrtónushoz passzol. A fodrászod látni fogja, milyen árnyalatokban kell gondolkoznia, hogy kiemelje az arcod. Csak keress rá arra, hogy „bronde”, és egyből megtetszik majd.

Meleg, nyári színekből rakják össze, amivel kiemelheted az arcod, feldobhatod a megjelenésed. Szexi, dögös, akarod.

bronde-hair-2017-hairtrend

beautyFY pro tipp: Az ombre festésekről egy korábbi akciónk kapcsán mi is írtunk egy hosszabb cikket, azt itt tudod elolvasni. Nagyon fontos, hogy az ombre „színátmenetes festés”-t jelent, amelyben szinte mindig a haj vége a világosabb, ezért a procedúra többnyire szőkítéssel kezdődik. Az eljárás roncsolhatja a haj szerkezetét, ezért jobb helyeken a szőkítéskor/festéskor hajszerkezet-javítókat is ajánlanak a festésekhez, kezelésenként 3000-6000 forintos felárért. Ezektől szebb, egészségesebb lesz a haj, a különböző márkák készítményeiről itt olvashattok egy hosszú és érdekes tesztet, képekkel illusztrálva. (Megjegyzés: a beautyFY-ban Olaplex hajszerkezet-javítót használunk, amit a szebb végeredmény érdekében a festésekhez ingyenesen biztosítunk.)

 

#3 Tigrisszemhaj

Régebben már írtunk róla, ide kattintva elolvashatod. A lényege, hogy olyan világosabb, szőkésebb tincsek kerülnek a hajba, amelyek tigrisessé teszik a végeredményt.

Sötétbarna és arany tigrisszem festés Olaplex hajszerkezet-javító használatával.

Sötétbarna és arany tigrisszemfestés Olaplex hajszerkezet-javító használatával.

A balayage hajfestési technika alapjaira épült a tigrisszemhaj is, ami az idei év egyik legnagyobb trendje lesz. Ez tehát a balayage újragondolt változata, ami megannyi nő megjelenését változtatta meg. Ez a fajta hajfestés tök mellesleg egy különleges kőről kapta a nevét.

A hajfestés erről a gyönyörű féldrágakőről, a "tigrisszemről" kapta a nevét.

A hajfestés erről a gyönyörű féldrágakőről, a „tigrisszemről” kapta a nevét.

 

#4 Ombre, de a feltűnőbb

Az ombre letaszíthatatlan a trónról, de nem is baj, hiszen a legtöbb nőnek tökéletesen bevált. Annak, akinek természetesen barna tincsei vannak, szinte 100%-ig biztos, hogy jól fog állni az ombre, akár szőke, akár más színű a hajvége.

ombre-blue-pink-lavander

A barna-szőke ombre még mindig jól néz ki, de tovább lehet gondolni a dolgot, ha elég bátor vagy hozzá.

#5 Pasztell

Amennyire divatos lesz idén a természetesség, annyira trendi lesz az is, ami feltűnő és semennyire sem naturális. A pasztellszínek régóta mennek, legyen szó farmerkék árnyalatról vagy valami egészen egyedi, macaronos viseletről.

Jöhetnek az olyan erős pasztellszínek, mint a szürke, a kék vagy akár a rózsaszín. Egyedinek lenni a 21. században nagyon nehéz, az ember sokszor úgy érzi, mindent be kell vetnie, hogy kitűnjön a tömegből. Egy, a bőrtónusodhoz és a szemszínedhez is passzoló árnyalattal viszont totál unique lehetsz.

pastel-silver-blue-hair

Ahhoz, hogy pasztell hajad legyen, az alapszínednek világosnak kell lennie, vagy le kell szívni az eredeti hajad színét. Szóval igen, károsítja a hajad szerkezetét (nem fogjuk azt hazudni, hogy nem), de ha biztosra tudod, hogy a hajad kibírja majd, vállald be, csak kérd meg a fodrászodat, hogy hajszerkezet-javítót is használjon, ami megvédi a sérót a kemikáliák káros hatásától. A grunge stílus amúgy is kezdi meghódítani a huszonéveseket, gondolj csak arra, hogy a ’90-es évek egyik legvagányabb kiegészítője, a choker 2016-ban már minden üzletben ott ékeskedik valamelyik polcon.

A színes hajjal viszont vigyáznod kell, túl éles váltást azért sem javasolnék, mert a hajszíned alaposan befolyásolja, milyen árnyalatú ruhákat vehetsz fel. Gondolok itt arra, hogy piros hajhoz nem biztos, hogy a púderrózsaszín felső jól áll majd, sőt.

purple-hair-silver-blonde

#6 Rose gold

Sorolhatnám a pasztellszínek közé, de szerintem megérdemel egy saját bekezdést. A rose gold tündöklése a kiegészítőkkel kezdődött, például az egyik legkirályabb tucatmárka, a Michael Kors legtöbb órája/karkötője/gyűrűje is ebben a színben dobbantott hatalmasat 5-6 évvel ezelőtt.

Mostanra nemcsak az iPhone-od lehet rózsaarany, hanem a hajad is. Durván szőkének kell lenned ahhoz, hogy ezt az árnyalatot ki lehessen hozni a frizkódból, plusz ez tipikusan az a hajszín, amit tudni kell viselni.

rosegold-hairtrend-2017

#7 Természetes barna

Ha a színes haj nem neked való, de valamin mindenképp szeretnél idén változtatni, olyan apró újításokkal is lehet eredményt elérni, mint az ombre vagy a balayage. A sötétbarnából szőke elég erős átmenet, viszont a barnának rengeteg árnyalata van.

Válassz a természetes hajszíned különböző árnyalatai közül.

natural-brown-haircolors-2017

Itt van még jó kis kontent