Így lesz mindig patent az outfited

Szerző: Brooke

Egy jó szettet összerakni sokszor nagy kihívás. Még ha sikerül is, ott vannak olyan apróságok, mint a teletömött farmerzsebek, amik egyáltalán nem néznek ki jól. És hidd el, a nők is észreveszik, ha eggyel (kettővel) több helyen dudorodik a naci.

Egy öntudatos férfinak elsőre ez talán derogál, de nőként én úgy látom: legalább olyan körültekintően kell összeraknod magad egy nővel való találkozáshoz, mint neki. Ez nem szükségszerűen jelent ugyanannyi időt a fürdőben, de minimum akkora odafigyelést.

Tedd vagy ne tedd

Az élet sajnos sokszor fájdalmas megmérettetések irritáló sorozata, kellő érzék híján pedig az öltözködés egyike a nehéz, de nem teljesíthetetlen kihívásoknak. Mondjuk közel sem olyan bonyolult, mint a számvitel vizsga (vagy Reinhardttal menni nyavalyás Tracer ellen − a szerk.), de nem lehet mindenki előadóból divattervezővé avanzsált Kanye West, hogy csukott szemmel megmondja a különbséget egy Adidas sneaker és egy Jay-Z groove között.

tumblr_m6prsexmtq1qko5nzo1_500

Mert jó cuccokban te is jól érzed majd magad. Itt van néhány pro tipp, amikkel megelőzhetsz egy rakás stílushibát.

#1 Zsebek

Pár sorral feljebb már céloztam erre. Egyáltalán nem fest jól, amikor a cigi, az öngyújtó, a zsepi, a pénztárca, a lakáskulcs, a napszemüveg, a forgalmi meg minden ilyesmi bele van passzírozva a nadrágod zsebébe. Egyrészt kényelmetlen, másrészt veszélyes is, mert simán elhagyhatsz dolgokat.

Próbáld leredukálni a magadnál hordott cuccok számát, csökkentve annak az esélyét, hogy egy üzleti ebéd után hason kelljen körbecsúsznod az egész éttermet (rosszabb esetben nagyítóval kelljen bejárnod a környező utcákat), mert valahol kifordult a slusszkulcs zsebedből. Nem néz ki jól, és nem praktikus. Ha mégis mindenre szükséged van, vegyél télen mondjuk olyan kabátot, aminek több nagyobb zsebe is van, vagy egyszerűen szerezz egy rendes táskát (vagy akár kézit).

walletpocket

#2 Mandzsetta és ing

Az ingnél jobban kombinálható elegáns viselet férfiak számára aligha létezik, és a legjobb, hogy mára az összes gyártó készít olyan fazonokat, amelyek nem követelik meg az öltönyt. A V kivágású, vékony anyagból készült pulóverek/felsők alá is fel lehet venni ezeket a darabokat úgy, hogy a gallér teljesen, az ingujj kicsit kilógjon a rávett pulcsi alól. Hétköznapokra, vacsorához, randira, bárhova.

casual-man-style

A mandzsettában végződő ing elegáns, formális, és öltöny alatt mutat a legjobban. Az ing ujjának MINDIG olyan hosszúnak kell lennie, hogy ha felemeled a karod, az ne ragadjon az alkarodra. Így illik, így való, és kész.

Képeken az igazság.

formal-man-style2

#3 Színes cipőfűzők

Amióta különböző stílusokat nemcsak lehet, hanem menő is keverni, sokkal színesebben és változatosabban tudsz öltözködni. Nem leszel tucat, egy a sok közül, aki semmivel nem tűnik ki a tömegből. Ez egy folyamat, amit érdemes apró lépésekben kezdened. Mondjuk a cipőddel meg a fűzőjével.

Bármennyire meglepő, a színes fűzős dolog nem kizárólag sneakereknél működik, hanem akár az elegánsabb utcai cipőknél is. Fűzőknél legyél kreatív, durván feldobja a szetted, de azt vedd figyelembe, hogy a színkombinációkra ugyanúgy érdemes tekintettel lenni itt is, mint a teljes outfitnél.

laces2 shoelaces3

#4 A zokniválasztás

Lakkcipőbe ne vegyél fel Nike zoknit, az edzőteremben használt lépődbe meg nem túl praktikus választás a térdig érő pamutzokni. Az előző pontban ott volt a stílusok keverése, zoknik esetében viszont érdemes egymáshoz illő cuccokat választanod. A legegyszerűbb, ha mindig olyat veszel fel, ami színben passzol a cipőhöz.

(Ahogy ezt az elegancia superguide-ban megírtuk, a zokni színe a cipőhöz kell, hogy illeszkedjen − a szerk.)

socks-man-style

Érdekes, hogy a kék öltönynadrághoz egy bizonyos pirosas-bordós árnyalatú zokni jól mutat. Télen értelemszerűen a vastagabb anyagút, nyáron a jól szellőző, könnyed textúrájút válaszd.

A rövid szárú, nyári cipőkbe ne vegyél fel hosszú szárú zoknit, hacsak nem provokálni akarsz. Fehér lépőbe fehér, feketébe pedig fekete bokaszárú való, de a nude, világosbarnás árnyalatok is jöhetnek.

socks-man-style2

socks-man-style3

#5 Az időjárás

A bőrkabát örök klasszikus, de télen, −15 fokban elég nevetségesen nézel ki benne. Az emberek bizonyára hülyének néznek, még akkor is, ha te egyébként szerfelett jól érzed magad a kedvenc dzsekidben, és rendkívül divatos vagy ugyan, de hetente négyszer lebetegszel.

cool_coat

Öltözz az évszakhoz, de leginkább az időjáráshoz úgy, hogy ne érezd magad kényelmetlenül a ruháidban. Ja, és egy összecsukható esernyő is elfér a táskádban, ha úgy adódik.

umbrellaprepare

A réteges öltözködés kiváltképp remek dolog, arról itt írtunk egy kicsit bővebben. Hogy miért jó a kötött pulóver, arról pedig itt.

#6 A nyakkendő

A nyakkendő olyan kiegészítő uraknál, mint a nőknél a nyaklánc. Ki kell választani gondosan, odafigyelve arra, hogy melyik színhez, textúrához, anyaghoz mi passzol. Ha nem foglalkozol vele kellően, csak kikapod az elsőt, ami lóg a szekrényedben, valószínűleg elbukod a benne rejlő nagyszerű lehetőséget. A nyakkendő nem másodlagos; ha már bevállalod, csináld rendesen.

Erre mondják, hogy a jó munkához idő kell. (A szarhoz meg még több.)

Nem megy a nyakkendőkötés, a barátnőd meg elutazott anyáékhoz? Itt egy tutorial lépésről lépésre, hogyan kell megkötnöd.

#7 A gardrób

Pont, mint a nőknél. Két típus van, az egyik szeret vásárolni, a másik épp ellenkezőleg. Férfiaknál inkább az utóbbi a jellemző, ami érthető, mert most őszintén, kinek van ideje 20 boltot végigjárni, 30 farmert felpróbálni, sorban állni a próbafülkénél, aztán a kasszánál, mire (talán) megveszi azt az egyet, amire szüksége van?

Macera, nyűg és kín, de ha valamirevaló ruhatárat akarsz, muszáj lesz rávenned magad egy évben egyszer, hogy feltöltsd a szekrényed mindenféle földi jóval.

2015-Mens-Street-Style-Trends3

A gardróbodnak nem kell kötelezően tele lennie. Elég, ha vannak olyan basic cuccaid, amiket bárhova fel tudsz venni anélkül, hogy túl sok fejfájást okozna az otthoni válogatás. A jó minőségű ruha, ha vigyázol rá, több éven át profitáló befektetés, ezért érdemes meggondolnod, hogy veszel egy drágább inget, ami sokáig ing marad, vagy 5 olcsót, ami két mosás után tönkremegy. Épp a minap dobtunk ki egy anyagot arról, hogyan kell megbecsülni azt, ami már megvan.

A tudatos vásárlás híveként az első verzió sokkal jobban tetszik.

Forrás: FashionBeans

Itt van még jó kis kontent