Back to grunge: ilyen, ha a Cobain lányt fotózzák

Szerző: Ulla

Celebgyereknek lenni nem könnyű, főleg, ha a szüleid már megcsináltak mindent, amit lázadásból szokás: szex, drogok, rock and roll és végül egy puskagolyó a fejbe.

Kurt Cobain és Courtney Love lánya, Frances Bean Cobain, aki totyogó kisbaba volt még ikonikus édesapja öngyilkossága idején, a jelek szerint a lázadásnak azt a módját választotta, hogy normális maradt.

anyuek

Anyuék

Persze az idén 25 éves látványtervezőt sem kerülte el a show-biznisz végzete, Marc Jacobs ugyanis őt kérte fel legfrissebb kampánya arcának. Cobain saját bevallása szerint nem ez volt az első felkérése a divatiparból, de csak olyan dologhoz akarta adni a nevét, amivel azonosulni tud, és ez a kollekció most olyan.

Anyuékkal a vasárnapi matinén

Anyuékkal a vasárnapi matinén

Marc Jacobs egyébként a high fashion lázadó figurái közé tartozik, és ő volt az, aki a Perry Ellis számára készített 1993-as kollekciójával megcsinálta a nagyjából lehetetlent, mikor a grunge stiláris elemeit sikerrel emelte be a divatvilág elitjébe:

Christy Turlington az 1993-as Grunge kollekció bemutatóján

Christy Turlington az 1993-as Grunge-kollekció bemutatóján

jacobsregen

Az ifjú mester és egyik modellje 1993-ban

A friss kollekció kevésbé szakadt, és erősebb benne a pszichedelikus jelleg, de azért jól érezhető rajta a kilencvenes évek hangulata, ami a high fashion egyik fő vonulata napjainkban.

fcobain2

Ebben a csizmában én is csak ülni tudnék…

A fotózás egyébként abszolút laza hangulatban telt, és híján volt az ilyenkor szokásos felhajtásnak, Cobain például a saját sminkjét használta, és a hajához se nyúlt senki.

02-frances-bean-mj

A legszimpatikusabb azonban mégiscsak az, ahogyan Cobain az egész hajcihőhöz viszonyult. Meglátta a helyzet iróniáját abban, hogy míg apja a karrierje előtt annyira szegény volt, hogy az adományboltból szerezte be a szakadt farmereit, addig ő 25 év múlva a szakadtságból luxust teremtő Marc Jacobs modelljeként áll a kamerák előtt, és ennek hírértéke van.

heck2

Frances édesanyjával, Courtney Love-val a Kurt Cobainről szóló életrajzi film bemutatóján 2015-ben

Saját szerepéről ezt mondta:

„Nem a világ gyönyörű topmodelljeit képviselem. Azt képviselem, hogyan nézne ki bármelyik közönséges, átlagos emberlány ezekben a ruhákban. Azt hiszem, Marc épp ezért választott engem.”

01-frances-bean-mj

(via Vogue Daily)

Itt van még jó kis kontent