Megvan, miért tűnhetnek a kopasz férfiak dominánsnak

Szerző: Brooke

A kopaszodás minden férfit egyformán érint, ahogy pörögnek az évek, de vannak, akik már egészen fiatal korukban, akár önként a hajatlan kobak mellett döntenek. Praktikusság és kényelem szempontjából elég pénztárcabarát viselet, sőt, van itt még valami.

A teljesen borotvált fejről mindenkinek más jut eszébe. Vannak nők, akik odáig vannak a hajatlan férfiakért, mások szerint a hajban turkálás nélkül nem létezik igaz párkapcsolat. A University of Pennsylvania három egymástól független kísérletet végzett, amelyekben arra kérték a résztvevőket, hogy értékeljenek fotókat férfiakról. Itt három különböző jellemzőt kellett figyelembe venniük: a dominanciát, a bizalmat és a vonzerőt.

Az eredmények alapján egyértelműnek tűnik, hogy a kopasz férfiak dominánsabbnak és erősebbnek tűnnek kobakbundás társaiknál.

A tanulmány szerzője szerint

a haj az önkifejezés egyik legfontosabb formája. Enélkül a férfiak sok esetben őszintébb, merészebb kommunikációt engednek meg maguknak, és ez mások számára egyfajta dominanciaként értelmezhető.

Ez azért elég jó hír azoknak, akik épp búcsút intenek a hajuknak, vagy komolyan gondolkoznak a Bruce Willis-karizma installálásán. A tanulmányból amúgy az is kiderült, hogy a kopaszságtól az urak csak akkor tűnnek dominánsabbnak, ha teljesen kopaszak. Más esetben, ha a haj csak foltokban hiányzik, könnyen az ellenkező hatás érhető el.

Via Esquire

Itt van még jó kis kontent