Meghatározó sminktrendek a kifutókról

Szerző: Brooke

Nincs annyi ujjam, amennyin meg tudnám számolni, hány divathét kerül megrendezésre a világ különböző pontjain egy év leforgása alatt. A két legfelkapottabb viszont egyértelműen a Párizsban és a New Yorkban tartott fashion week.

Tömören a New York-i divathétről: minden valamirevaló márka még tavaly szeptemberben felvonultatta a leghíresebb modelleket olyan cuccokban, amik meghatározzák (majd) a 2017-es divatot. És nemcsak öltözködésben, hanem sminkelésben is ki lehet indulni a high-end brandek által formált trendekből.

Anna Sui

Az amerikai designer divatbirodalma több mint 400 millió dollárt ér, forgalmaz ruhákat, cipőket és kozmetikumokat is. A burgundi szemsminkről már írtunk, akkor a tél egyik slágerszínévé avanzsáltuk. Nagyon úgy tűnik, hogy Anna Sui-nak is bejön a pirosas-bordós szemhéj és száj, ugyanis a két legnépszerűbb modell, Gigi és Bella Hadid is burgundi sminket kapott a bemutatóra.

Karakteres árnyalat, amiből amúgy tökéletes cut crease smink is készíthető, ha már bánsz annyira ügyesen az ecsetekkel, hogy nem csak egy piros maszatot kreálsz a szemed köré.

gigi-bella-hadid

DKNY

A DKNY azoknak a nőknek teremtett trendet, akik a sötét árnyalatú ajkakért vannak oda. Íratlan szabály, hogy a sötét rúzshoz nem való az eltúlzott szemsmink. Ahhoz, hogy elkerüld a „túl sok” érzést, nyomass egy kis szempillaspirált, tökéletesítsd a szemöldököd, illetve használj primert és egy mélyebb rúzst.

Az összhatás mindig pont annyira minimalista, amennyire kell. Egyszerű, mégis divatos, és jól néz ki.

The Blonds

A The Blonds Magyarországon annyira talán nem ismert high-end márka, viszont kétség nem fér hozzá, hogy igen cool cuccokban vonulnak fel a modellek egyik-másik divatbemutatójukon. Sminkelés terén nem gondolták túl a dolgot, erős kontúr, sok-sok highlighter és szépen árnyékolt szemek.

Barna színekkel és modelles csillogással játszanak.

Rebecca Minkoff

Rebecca Minkoff divatbemutatójára a sminkesek elkészítették a tökéletes füstös szemet, ami évtizedek óta az egyik legklasszikusabb makeup look, és időről időre vissza is köszön. Ha nem a tökéletességre hajtasz, de mégis szeretnél precíz maradni, a fekete szemceruza alá sötétzöld vagy barna szemhéjpúdert tolj alapként.

Satírozd el, majd fekete szemceruzával és szemhéjpúderrel menj át újra az íveken, aztán az alsó vízvonalon is. Kevés szempillaspirál, nude száj, és kész is.

Altuzarra

A legegyszerűbben összehozható füstös szem, amit valaha láttál. Ezt a trendet kreálta az Altuzarra, amikor az aranyos-barnás alapra fekete szemceruzával húztak alul-felül két vonalat. Két mozdulattal kicsit cicásra satírozták, majd egy nude szájfénnyel kiegészítették a lookot.

A tökéletesre húzott szemöldök idén már nem lesz trend, helyette a kócos, „így keltem fel” technika határozza majd meg 2017-et.

A cikkhez felhasználtuk az Elle anyagát.

Itt van még jó kis kontent