Amikor a divat kortalan

Szerző: Brooke

A divatvilágában azt találják hangoztatni, hogy a divat kortalan, stílusos bárki lehet, és ebben a tekintetben sem csak a 20 éveseké a világ. Ezen állítását az ipar úgy próbálja hitelessé tenni, hogy 3 évente egyszer kitesznek a címlapra egy idős hölgyet.

Minden üzletnek megvan a maga célcsoportja, így vagy fiatalok vagy idősek viselik az adott márka kreációit. Az új, jelenlegi trendek szabályai szerint készített ruhák sokszor már ránézésre sem valóak 30-on felülieknek, pláne nem a 40-eseknek. Ilyenkor fura belegondolni abba az általános vélekedésbe, hogy teljesen mindegy, milyen korosztályú nő visel egy felsőt, ha tudja viselni.

Bizonyítási eljárás

A The Huffington Post egyik cikke pont ebben a témában íródott. Anya és lánya ugyanazokat a szetteket vette fel, és mindkettejükről készültek képek. Véleményünk szerint mindegyik outfit jól áll mindkettejüknek, legalábbis erre az összeállításra igazolva, hogy

a divat TÉNYLEG kortalan.

Egy dögös ruhát miért ne vehetne fel a 40-es éveit megkezdő anyuka? Miért nem való neki a bőr ceruzaszoknya? Miért nem illő „az ő korában” a térd fölé érő csizma? Költői kérdések, nem kell egyikre sem válaszolnod. (Kapcsolódik ehhez két korábbi anyagunk is, az egyik Madonnáról szól, a másik pedig egy igen menő idős hölgyről. – a szerk.)

Kortalanság kora

Az van, hogy a mai, ageizmussal terhelt társadalmunkban kézenfekvő gondolat, hogy egy anyuka ne vegyen fel rövid szoknyát, mert az a korához méltatlanul szexi. Ne vegyen magának féloldalas felsőt, mert nem neki készítették a gyártók, és amúgy se mutogassa magát, ha a fizikuma nem pont ideális. Nem ő a célcsoport, pont. Már miért ne lenne?

Ezeken a kérdéseken felbuzdulva alakult meg a The Posh Rock „minimozgalom”, amit egy anyuka indított. Felveszi ugyanazokat a ruhákat, mint a lánya, és csak azért is jól érzi magát bennük, akár kivágott selyemfelsőről, akár oversized kötött pulcsiról legyen szó. Az ötlet lassan kezdi kinőni magát (és bár nem lennénk meglepve, ha hamarosan monetizálnák a gyorsan szerzett népszerűséget), mi imádjuk, értékeljük és átérezzük!

Itt van még jó kis kontent