Az H&M szintet lépett: műanyagból készítettek ruhát

Szerző: Brooke

Ha van fast fashion márka, ami valóban komolyan gondolja az újrahasznosítást, ezzel a környezetvédelmet, akkor az az H&M. A brand megdöbbentő módon alakította át a műanyag flakonokat meseszép álomruhává.

Maga a márka amúgy évek óta azon dolgozik, hogy élhetőbbé tegye a Földet, ezért is lehet az üzletekben kihelyezett gyűjtőkonténerekbe visszavinni (500 Ft-os kedvezménykuponért) a használt ruhákat. Nemrég promózták legújabb kampányukat, aminek lényege, hogy a már viselt, feleslegessé vált, farmer anyagú ruhadarabokból (leginkább nadrágokból) készítenek újakat.

Újrahasznosítanak mindent, amit lehet, és aminek van értelme. Így történt ez most is.

Valószínűleg az H&M is tökéletesen tisztában van azzal, hogy a tudatos vásárlásra elég kevesen mutatnak bárminemű hajlandóságot. Igaz, ezt a cég a havonta készített új kollekciókkal nem könnyíti meg, hiszen mindenki újat, jobbat, trendibbet és menőbbet szeretne mindenből. Az unásig (vagy szakadásig) viselés nem módi, rengeteg címkés ruha lóg a nők szekrényében, amit soha az életben nem fognak felvenni.

Ha nem szerelmesedsz bele azonnal egy ruhadarabba, porosodni ne vedd meg!

A márka legújabb kezdeményezése volt, hogy műanyag flakonokból készítettek ruhát, amit április 20. után lehet megvenni több mint 70 ezer forintért. Nem véletlen, hogy a ruha a Conscious Exclusive-kollekció darabjaként lett bemutatva.

Itt egy rövid videó a folyamatról:

Most van az, hogy nem az ár a lényeg

Mert ez csak a kezdet, ugyanis az H&M tervez egy olyan kollekciót, aminek a 20%-a lényegében újrahasznosított anyag. Ennél környezettudatosabb megoldással aligha találkoztunk eddig. A darab amúgy egy csodaszép, pasztellszínű ruha, amibe képtelenség nem első látásra beleszeretni. Imádjuk!

A témában itt olvashatsz bővebben.

Itt van még jó kis kontent