5 tipp, hogy feldobd a fekete ruhád

Szerző: Brooke

A feketénél praktikusabb szín nincs, ezért sem meglepő, hogy évről évre a legkülönbözőbb formákban jön elő az az árnyalat, ami nőies, és még öltöztet is. Ennél többet egy ruhától nem is kívánhatunk.

Magáról a fekete színhez való hozzáállásomról már írtam korábban, de arról is volt szó, hogyan lehet a fekete felsőket többféleképpen variálni. A sötét színekkel szoros kapcsolatban állok, így nem meglepő, hogy önfeledt rajongással olvasok és írok számos cikket arról, hogyan viseld ezeket a ruhadarabokat. Most itt van 5 tipp arra, hogyan hordd a legpraktikusabb színű ruhát.

1. Bőrkabáttal

Mert a bőrkabát örök klasszikus, ami nélkül egy nő gardróbja sem lehet soha igazán tele. A legjobb, hogy tízezer forintért már simán találsz bármelyik fast fashion üzletben egy feketét, ha meg különlegesebbet szeretnél, a pasztellszínek most nagyon mennek.

A bőrkabát tipikusan az a praktikus darab, amit bárhol, bármivel fel tudsz venni, alá tudsz öltözni, de akár még rá is dobhatsz egy kövér sálat vagy poncsót. A végső looknak csak a stílusérzéked szabhat határt.

2. Barna kiegészítővel

Szokták mondani, hogy a fekete és a barna nem illik egymáshoz. Na, hát ez majdnem olyan, mint a piros rúzs esete, amiről sokan állítják, hogy nem mindenkinek áll jól. Pedig de, hiszen mindenkinek van egy saját színe, ami passzol hozzá.

A fekete-barna kombinációjánál a lényeg, hogy ha már a fekete adott, a barna különböző árnyalataival kell játszani. Csak a színek harmonizáljanak egymással, ugye. Egy barna bőrkabát vagy sál, esetleg egy homokszínű poncsó is simán szóba jöhet.

3. Fehér blúzzal és csizmával

A fehér pólóra vett spagettipántos ruha koncepcióját sokáig nem értettem, tulajdonképpen még most sem sikerült megbarátkoznom a jelenséggel. Fehér ingre vagy blúzra vastag pántos ruhát venni már sokkal nőiesebb, főleg akkor, ha anyagában a két különálló darab passzol egymáshoz.

Kicsit „általános iskolások évnyitója” feelinget kelt, viszont meg kell hagyni, elég jól néz ki ahhoz, hogy ebben menj randizni. Plusz nincs olyan outfit, amit egy jó sminkkel és hajjal ne lehetne feldobni.

4. Sneakerrel

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire menő az, ha kevered a stílusokat. Régóta nem nézünk furán arra, aki tornacipővel vesz fel ceruzaszoknyát, és sneakert is lehet húzni, ha inget visel az ember lánya. A divat változékony, mindig mások a trendek, a következetes és praktikus öltözködés viszont örök klasszikus.

5. Térd fölé érő csizmával

A tél kötelező kiegészítőjeként lettek agyon hype-olva a térd fölé érő csizmák − mi is írtunk erről, katt ide. A sztárolás jogos, hiszen nemcsak kényelmes, de még praktikus is tud lenni egy-egy ilyen csizma a hétköznapokban. Tény, hogy minden második embernek ilyen lábravalója van, de mi azért imádjuk nézegetni.

A szín teljesen mindegy, csak az a fontos, hogy harmonizáljanak az outfited egyes darabjai. Jöhetnek a barnás árnyalatok, a szürke és a fekete is jó választás lehet. Ha ki akarod egészíteni az egyszerű fekete ruhád valami nőiessel, a magas sarkú csizma is választható opció, de amíg nincs elég meleg hozzá, vastagabb harisnyát húzz fel.

Via PureWow

Itt van még jó kis kontent