Így viseld a pulcsiruhát hétféleképpen

Szerző: Brooke

Ha gondolatban gyorsan végigfutsz a gardróbod tartalmán, hány olyan felső jut eszedbe, ami tényleg kényelmes? Ami annyira praktikus, hogy bármikor fel tudnád venni? Amibe örömmel bújsz bele akár dolgozni, akár egyetemi előadásra mész? Ha egyetlen ilyen felsőd sincs, ideje beszerezned egyet. Méghozzá egy pulcsiruhát.

Nagy szerencsénk van, nekünk nőknek, hogy a fast fashion márkák a kedvünkben akarnak járni, így vállalható summáért árulnak olyan kényelmes ruhákat, mint az oversized (vagy supersized) felsők, a pulcsiruhák és a praktikus leggingsek.

De mi az a pulcsiruha?

A nevében is benne van, amolyan kettő az egyben darab, ami hordható pulcsiként és ruhaként is. Izgi!


Lehet alá farmert vagy cicanadrágot venni, de harisnyával is kombinálhatod, ha ruhaként akarod viselni. Szóval elég praktikus textil, amit rengeteg színben lehet kapni, a legkülönbözőbb anyagokból. Legalább combközépig kell érnie, és legyen vastagabb − annyira, hogy véletlenül se látsszon át.

Van egy-két fazon, ami olyan, mintha krumpliszsákot húzna magára az ember, de azért elég sok mindent ki lehet hozni ebből a cuccból. Itt van rögtön 7 tipp arra, hogy hogyan viseld a pulcsiruhát.

1. Blézerrel és farmerrel

A blézer mindig okos megoldás, hidegebb időben tudsz alá és fölé is öltözni, szóval a réteges ruházkodás egyik alapdarabjaként funkcionálhat. Elegáns, mégis lazább megjelenést nyújt, ha farmernadrágot húzol hozzá. Mint mindig, most is fontos a színek harmóniája, és az anyagra is figyelj, mert egy túl elegáns, fényes blézer elég furán nézne ki a szakadt farmeroddal.

2. Hosszú kabáttal, leggingsszel és sneakerrel

Ha van igazi stílus, akkor azt az alábbi képen látható hölgyemény testesíti meg. A fekete örök klasszikus, minden sötét ruha alapdarab, olyan basic cucc, amire minden nőnek szüksége van. A fekete színt pedig a fehér kontrasztjával lehet a legjobban megtörni.

Kedvenc fekete pulcsiruhád egy szintén fekete farmerrel kombinálva tél végére remek választás, fehér tornacipővel vagy sneakerrel pedig kiválóan fel lehet dobni.

3. Skinny farmerrel

Amióta a skinny farmerek uralják a kifutókat és a fast fashion boltok polcait, választékban nem szenvedünk hiányt, igazán minőségi nadrágban viszont annál inkább. Ha már megtaláltad életed farmerját, amit bármikor bármivel fel tudsz venni, kedvenc pulcsiruhád kiegészítőjeként is hordhatod.

4. Bőrszoknyával és harisnyával

Vagány és nőies outfitötlet, amit te is összerakhatsz magadnak pár ezer forintból. Most, hogy a leárazási szezon végén járunk, simán belenyúlhatsz olcsó, A vonalú vagy épp ceruzaszoknyákba, amik bőr hatásúak. Már csak egy téli időjáráshoz passzoló, vastagabb harisnyára lesz szükséged, valamelyik király csizmádra, ami a szekrényed alján lapul, esetleg egy hosszú kabátra, és kész is vagy.

Tavasz elején meg jöhetnek a laza bakancsok, a DIY-módon dekorált farmerkabátok és a kedvenc fekete pólód − vagy pulcsiruhád, ugye.

5. Bőrhatású cicanadrággal

A bőrszoknyához hasonló megoldásként nyugodtan kapj elő egy bőrhatású leggingset, aminek inkább van nadrág- (divatnyelven tehát a ‘treggings’ nevet viseli), mintsem harisnyaszerű cicanadrág formája. Hozzá egy csinos csizma vagy bakancs, és 10/10-es a szett.

6. Fehér farmerrel és magas sarkúval

A fehér nadrág a színe miatt elég para darab, a világosabb árnyalatokkal óvatosan kell kombinálni. De ennél nőiesebb outfitet − példának okáért tavaszra − elég nehéz lenne összerakni. Kényelmes, praktikus viselet, ami munkában és az esti moziban is megállja a helyét.

7. Sötét farmernadrággal

Sötétet sötéttel kombinálni mindig sokkal egyszerűbb, mint a világos árnyalatokat egymással. Bármennyire is várod a tavaszi napsütést, a tél szürkeségét pár hétig még kihasználhatod, ha inkább a fekete outfiteket részesíted előnyben.

A sötétkék farmer és a szürke pulcsiruha párosítása a tökéletes arany középút, amit világos táskával vagy más csinos kiegészítőkkel könnyen feldobhatsz.

 

Via PureWow

Itt van még jó kis kontent