Személyre szabott tech ruhát készítene a H&M

Szerző: Brooke

A Google és a H&M-hez tartozó Yvirevel digitális divatház kollaborálna, és olyan ruhát dobnának piacra, ami minden értelemben személyre szabottan passzolna a viselőjéhez.

A világ egyik legnagyobb üzletlánca, a fast fashion H&M nemrég bemutatta, milyen környezettudatos lépésre szánta el magát. Újrahasznosított műanyag palackokból készítettek gyönyörű estélyi ruhát. Tény, hogy az ára elég borsos az átlagembernek, viszont környezetvédelem és újrahasznosítás szempontjából az ötlet 10/11-es. Most meg itt a következő hatalmas lépés a divatvilágban, amit a márka a Google-lel együttműködve szeretne megvalósítani:

egy olyan Androidos alkalmazáson dolgoznak, amely a tökéletes outfitet az ember mindennapi viselkedése alapján pattintja össze.

Csekkolja a szokásait, az időtöltéseit, azt, hogy hogyan él, és mit csinál különböző találkozókon, legyenek azok üzleti tárgyalások vagy hétköznapi ügyintézés. − írja a The Verge. Szóval a lényeg, hogy az applikáció minden létező információt összegyűjtene, hogy ezek alapján elkészítsenek egy olyan ruhadarabot, ami tökéletesen megfelel az adott ember életviteléhez.

Annak ellenére, hogy a ruha elkészítése során nagymértékben használnák az elektronikát, a végeredmény semmilyen formában nem tartalmazna drótokat vagy szenzorokat a ruhán belül. Az okostelefonra tervezett applikáció a Google Awareness API programján alapul, ami a készüléken keresztül szenzorok segítségével képes lesz mérni, mit csinál a felhasználó. El tudja dönteni, hogy épp úszik vagy sétál-e az adott ember, hol tartózkodik pontosan, és még az időjárásra is emlékeztet.

Valószínűleg 2017 vége felé mutatják majd be az első személyre szabott textilt, amit 99 dollárért, azaz nagyjából 28 ezer forintért lehet majd megvásárolni. Ahhoz képest, hogy mennyi munka van benne, nem vészes az ára.

Itt van még jó kis kontent