7 dolog, amit ne posztolj a faladra online találka előtt

Szerző: Brooke

Egy pillanatra vonatkoztassunk el a Tindertől mint szexpartnert kereső, legális, az Y generációt meghülyítő, borzasztóan szánalmas alkalmazástól, és beszéljünk a valódi kapcsolatot remélő online randizásról. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, és hiába pirulsz bele még te is a saját magadról adott leírásba a profilodon, azért jó, ha pár dolgot szem előtt tartasz.

Gondolok itt olyan alapvető dolgokra, mint a ne add meg az adataid senkinek, ne dőlj be senkinek, ne hazudj senkinek, ne legyél bunkó senkivel szindrómákra. Ha komolyan gondolod az online társkeresést, mert most épp úgy hozta az élet, hogy erre van időd, vagy ki akarod próbálni, vagy túl introvertált vagy ahhoz, hogy leszólíts valakit szombat este, ezeket a tanácsokat fogadd meg.

Íme 7 dolog, amitől mentsd meg a profilod − és a leendő randitársad.

1. Ne kamuzz

Bármennyire is 25-nek érzed magad 30 évesen, inkább ne kamuzz a korodról. Mert minek? Amúgy is, ha őszinte kapcsolatot szeretnél azzal, aki rád talál a neten, miért indítanál egyből hazugsággal? Felesleges erőfeszítés letagadni pár évet. Valószínűleg te sem értékelnéd, ha a másik már a megismerkedésetek első pillanatában füllentene. Amikor eljuttok az első randiig, úgyis minden kiderül. Legalábbis ami a magasságodat és a súlyodat illeti, biztosan. Okozz máshogy meglepetést, mondjuk nézz ki jól.

2. Hány gyereket (vagy állatot) szeretnél a jövőben

Szép dolog és még szebb életcél, ha nagy családra vágysz. De nem kell már a profilodon is egyértelműen feltüntetni, hogy 2 gyereket szeretnél, egy fiút és egy lányt, plusz még két macskát, és ha lehet, három kutyát. Meg egy lovat, ha úgy van. Egy férfi ettől megijed. Ha már jobban megismertétek egymást, lesz lehetőséged elmondani neki, milyen vágyakkal és jövőbeni álmokkal fekszel le aludni esténként.

3. Ne tagadd, hogy soha nem használtál randioldalt

Felesleges ez a fajta negativitás a profilodon. Még akkor sem kell ecsetelned, mennyire utálod a Tindert és a Facebookot, meg a kéretlen Instagram-üzeneteket, ha valóban így érzel a közösségi média iránt. Plusz a másik félben felmerülhet a kérdés, ha ennyire utálod az online randizást, miért is keresed életed szerelmét egy ilyen oldalon?!

4. A lakcímed, a teljes neved és a munkahelyed

Az, hogy hol laksz, rád tartozik, nem a több száz másik emberre, aki böngészi a profilodat. Elég a sok horrorsztori a hétköznapokból meg a híradóból, véletlenül sem kell, hogy bajba kerülj valaki (vagy épp saját magad) miatt. Az első találkozáskor elmondhatod, mit dolgozol, de a pontos címeket szádra ne vedd!

5. Ne csak szelfiket posztolj

Ha egy nő csak az arcát fotózza, akkor a férfiak jogosan gondolhatják róla, hogy esetleg el van hízva, illetve hogy valójában csak a Photoshop adja a szépsége 80%-át. A magamutogatás (akár szelfibot segítségével) a 21. században aranykorát éli, de nem kell neked is beállnod a sorba.

6. Ne emojikkal írd le, milyen vagy

Oké, tényleg nagyon 2017 emojikkal kommunikálni, de egy profilt csak apró ikonokkal dekorálni elég fura dolog, és kicsit sem kreatív. Ne emojikkal akarj egyedi lenni, mert nem leszel az. Inkább próbálj ötletes bemutatkozást írni, néhány sort magadról és arról, hogy mit szeretsz. Amúgy is, ezek a kis karakterek könnyen félrevezethetik a másikat. Ne cuki akarj lenni, hanem dögös.

7. Kép az exedről és rólad

Why? Töröld le, nem kell az oda, bármennyire is jól nézel ki rajta. Ha már csak az exed, és elengedted, akkor a közös képeket is el kellene, végleg. Lesz elég alkalom arra, hogy a telefonodban rekedt és itt-ott az interneten felbukkanó közös képek miatt magyarázkodj. Az ismerkedést kár ezzel elrontani, erre figyelj.

Via PureWow

Itt van még jó kis kontent