Sminktrükkök, amiktől frissebb lesz az arcod

Szerző: Brooke

Ha minden reggel nyúzottan, fáradtan és nulla életkedvvel mászol ki az ágyból, hogy aztán nagy nehezen elvonszold magad a munkahelyedre, ahol az összes kollégád azt kérdezgeti, mi a bajod, és jelzi, hogy botrányosan sápadt vagy, ez a cikk neked szól. 

Meg mindenkinek, aki szeretné felfrissíteni a megjelenését pusztán azzal, hogy változtat egy kicsit a sminkelési rutinján − már akinek van olyanja. Nekünk, nőknek hatalmas szerencsénk van, hiszen már azzal sokat dobhatunk a fejünkön, hogy feldobunk egy kis szempillaspirált, vagy hogy jó helyen használjuk kedvenc highlighterünket. Ezzel a 7 tippel friss és üde lesz az arcod, szóval senki nem akar majd levadászni, mert zombiként érkezel dolgozni.

1. Mixelj alapozót hidratálókrémmel

Ha már megtaláltad a bőrtípusodnak és bőrszínednek megfelelő, tökéletes alapozót, ami nem áll össze az arcodon, és még matt hatást is eredményez (nincs ilyen), akkor sejtésem szerint örömmel kened minden egyes reggel a fejedre azt a bizonyos terméket. A végeredményt javíthatod, ha alapozás előtt primert használsz, de felfrissítheted a bőröd azzal az egyszerű trükkel is, hogy az alapozódba egy csepp hidratálókrémet keversz.

2. Használj korrektort több helyen

A világosabb korrektorral a szemed alatti karikákat könnyen el lehet tüntetni, de a színes korrektorok − amikről ide kattintva olvashatsz bővebben − is sokat segíthetnek a fáradtnak tűnő arcon. Szóval a szemed alatt, a szád környékén, a szemöldököd ívénél érdemes magadra kenned a kedvenc korrektorodból egy keveset, ezáltal felfrissítve a bőrödet, illetve csökkentve annak sötétségét.

A sminkelésnek megvan a maga menete, ha van egy saját rutinod, ne hagyj ki lépéseket, mert nem lesz sem tartós, sem szép a végeredmény.

3. Használj highlightert új pontokon

A highlighter nevében is benne van, hogy egyfajta fényt, világosabb tónust ad az arcnak. Amíg a kontúrozással árnyékolunk, addig a highlighterrel kiemelünk. Például a szemöldököd ívét hangsúlyozhatod, de az orrod hegyére is tehetsz egy kis anyagot.

A szemed alá felvitt korrektor eldolgozása után a világosabb területeket fixáld le, majd ahol szükségét érzed, használj egy kevés highlightert is.

4. Gondold újra a pirosító helyét

Az arcnak van egy természetes pirossága, amely szín pedig jól mutathatja a bőröd frissességét. Ezt a naturális pírt lehet kiemelni olyan alig csillogó pirosítókkal, amelyek kiegészítik és feldobják az egész sminket. A pirosító hivatalos helye a mosolygásnál megjelenő párnácskákon van. Valahol ott, ahol amúgy kontúrozni is kell(ene).

Ha szeretnél újítani és eltérni a meghatározott területektől, vigyél fel egy keveset az ecsetedre, és fedezz fel új helyeket az arcodon, ahol pirosítóval kiemelheted bőröd üdeségét. Érdemes egy nem túl pigmentált termékkel próbálkoznod.

5. Engedd el a füstös szemeket

A füstös smink bármennyire is gyönyörű, sajnos optikailag összenyomja a szemet. Ez főleg akkor okozhat gondot, ha amúgy is kisebb vagy mandulaformájú szemed van. Amúgy is, hétköznapra tök felesleges ilyen sminkben nyomulnod az egyetemen vagy a munkahelyeden, szóval

inkább valami naturális alternatívát gondolj ki magadnak, amit gyorsan el lehet készíteni reggelente.

6. De a szempillaspirált soha

A szempillaspirál még akkor is kell az arcodra, ha semmi mást nem vagy hajlandó magadra kenni. Nem csak teltté és dússá varázsolja a pilláidat, de optikailag a szemedet is nagyítja. Ha tartós megoldást szeretnél, a műszempilla jó megoldás lehet, azzal viszont számolj, hogy nem olcsó, és ahogy hullani kezd, egyre csúnyább lesz a látvány. Vállalhatóbb verziója a ragasztható, alkalmi pilla.

Inkább maradj a spirálnál, katt ide, ha szeretnéd tudni, milyen trükkel tudod hosszabbítani a pilláidat.

7. Használj rúzst

Az ajkad színét mindig attól tedd függővé, hogy mennyire erős a szemsminked. Ha az utóbbi intenzív, az már önmagában vonzza a tekintetet, semmi szükség burgundi szájfényre, ami, bár egy szombat esti buliban egyensúlyozná a szemsminkedet, hétköznapokon aligha jó választás.

Nude árnyalatokkal nem lehet mellényúlni, inkább a barnás, naturális színekben gondolkozz.

Felhasználtuk a PureWow cikkét.

Itt van még jó kis kontent