Így lesz az edzéscuccod sokáig használható

Szerző: Brooke

Valljuk be, és legyünk őszinték: az esetek 95 százalékában meg sem nézzük, mi van egyes ruhadarabok címkéjére írva arról, hogyan szabad mosni, meg úgy összességében, mit lehet vele csinálni, és mit nem. Amikor meg kibolyhosodik, tönkremegy az anyaga, a szekrény helyett inkább a kukában lesz a helye, és megsértődünk az egész világra.

Igaz ez a hétköznapi viseletünkre is, hát még a méregdrága edzéscuccunkra. Mert azok, akik járnak konditerembe, vagy edzenek bármilyen formában, tisztában vannak vele, hogy egy márkás, jó minőségű felső és egy kényelmes nadrág kisebb vagyonba kerül.

Jogosan várjuk hát el, hogy ezek a holmik, ha életünk végéig nem is, de a feléig biztosan kitartsanak. Ahogy a bőrcuccaira vigyáz az ember, úgy kéne az edzésfelszerelésére is. Ebben segítünk most.

Sportmelltartó

Legyen rutin, hogy minden egyes edzés után fogod és kimosod a sportmelltartódat. Egyrészt, mert megtelepednek benne a baktériumok, másrészt nem túl higiénikus többször felvenni egy melltartót, amibe keményen beleizzadsz, harmadrészt sokkal jobb érzés tiszta cuccban edzeni menni.

A melltartókat óvatosan kell mosni, ezért mindig olvasd el, mi van a címkére írva.

Nedvességelvezető felső

Az egyik legjobb ruhadarab, amit edzéshez vehetsz magadnak. Mivel a nevében is benne van, hogy elvezeti a nedvességet, ezért érdemes inkább sötét színekben gondolkoznod, mint amilyen a fekete vagy a sötétszürke, ezek ugyanis nem színeződnek el akkor sem, ha 20 litert izzadsz ki.

A legjobb, ha mosás után hagyod, hogy magától megszáradjon.

Leggings

A különböző fazonú és anyagú betétekkel kiegészített, edzéshez való leggingseket ne hányd a mosógépbe, mert hamar tönkre fognak menni a ruhák. Plusz, a színük is gyorsabban megkophat − bár ezt kivédheted színfogó használatával.

Az a trükk, hogy ki kell fordítani mosás előtt a nadrágokat. Úgyis a belső rész az, ahol a baktériumok java része dekkol, és itt szívódik be a legtöbb izzadság is.

Sneaker

Bármennyire is élnél a lehetőséggel, hogy csak bedobd a mosógépbe a sneakered, mondván, hogy az sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, ne tedd! És ez igaz minden lépőre, már csak azért is, mert a cipő talpa és az anyaga össze van ragasztva, és a mosószeres víz ezt a ragasztást képes feloldani. Igen, így válhat le a sneakered talpa 2 mosás után.

Mivel egy edzéshez használható/használandó cipő viszonylag drága, ezért vedd a fáradtságot, és egy enyhén vizes szivaccsal törölgesd át az egész felületét. Ha meg valahol sikálnod is kell, használj fogkefét szappannal. A cipőfűzőket is érdemes cserélgetned pár havonta.

Felhasználtuk a PureWow cikkét.

Itt van még jó kis kontent