Így változtak az esküvői frizurák az elmúlt 100 évben

Szerző: Brooke

Az esküvő olyan, életre szóló élmény, ami egy nőnél még nagyobb jelentőséggel bír. Csak gondolj bele, milyen hisztit levágtál a szalagavatódon, hogy minden tökéletes legyen, minden úgy menjen, ahogy azt te fejben már rakatszor lejátszottad. És ezt az érzést szorozd meg háromezerrel.

 

Egy esküvő évszázadok óta ugyanolyan fontos esemény, és ez remélhetőleg soha nem is fog megváltozni. A menyasszonyok frizuratrendjei viszont változnak, nem is akárhogy.

Az Allure készített egy videót, amiben összegzik az elmúlt 100 év esküvői frizuratrendjeit. Meglepő módon a kibontott, hullámos vagy göndör haj először az 1980-as években jelent meg, majd 2010-ben visszatért kicsit megreformálva. Tulajdonképpen a menyasszonyok már 100 éve kontyban utaznak, amit ezerféleképpen el lehet készíteni.

Na, ez az ami örök klasszikus.

Mondhatni minden évtizednek megvolt a maga stílusa, amihez hozzátartozott egy tökéletes esküvői konty is. Volt, hogy köves csatokkal díszítették − amik mostanában újra visszajöhetnek a divatba −, de különleges, hajba való tiarák, más ékszerek is szép számmal akadnak a videóban. A konty viszont időtálló, ennél elegánsabb és nőiesebb viselet aligha van egy esküvőn.
Via Allure

Itt van még jó kis kontent