Ilyen női szetteket álmodott idén tavaszra és őszre Tom Ford

Szerző: Ulla

Szeretjük Tom Fordot, mert amellett, hogy igazi multitalentum, intelligens és humoros is, ráadásul zseniálisan klasszikus és modern egyszerre. Birtokában van a legritkább erények egyikének is, ami nem más, mint az arányérzék.

Ezért aztán, bár a tavasz még ide se ért igazán, mutatunk pár fotót a 2017-es tavaszi és őszi kollekciójából egyaránt.

Idén eddig jóval kisebb a csinnadratta az új modellek körül, mint tavaly ősszel, amikor is Ford egy sztárparádéval megtűzdelt vacsorashow-n mutatta be az akkori kollekciót New Yorkban, a bezárt Four Seasons Hotelben, miután diadalittasan visszatért a filmje, a Nocturnal Animals velencei filmfesztiválon tartott premierjéről.

Ezúttal szép csendesen rukkolt elő múlt hétfőn az idei tavaszi női kollekcióval, mely a manapság egyre inkább hódító see-now-buy-now üzletpolitikának köszönhetően már meg is vásárolható.

Pár napra rá pedig szűk körben bemutatta a 2017-es őszi kollekciót is. Ez utóbbi tény is azt mutatja, hogy az új üzleti modell nem igazán vált be, Ford bevallása szerint nem tett jót az értékesítésnek a kiesett átfutási idő.

Ami a ruhadarabokat illeti, hozzák a megszokott esztétikát: alapvetően letisztult, viselhető darabok megbolondítva valami karakteres extrával. Azt hinnénk, hogy az embertől, akivel összenőtt a fekete öltöny, idegenek az olyan bohém túlkapások, mint az élénk színű női harisnya, de az őszi kollekció kifejezetten üdére sikeredett.

Arra kevés az esély, hogy dolgozó magyar leányok és asszonyok ezreinek gardróbjába masírozzanak be ezek a cuccok (a tavaszi kollekcióban akad 19 000 dolláros, vagyis 5,2 millió forintos tétel is),

de a képek inspirálódásra és a szemek legeltetésére tökéletesen alkalmasak.

(via Vogue Runway & Elle)

Itt van még jó kis kontent