5 hiba, amit elkövetsz alapozásnál

Szerző: Brooke

Ha még mindig az alapozás a sminkelési rutinod első lépése, el kell hogy szomorítsalak, rosszul csinálod. Ha száraz a bőröd, és matt hatást ígérő terméket használsz, rosszul csinálod. Van 5 tipikus hiba, amit mindannyian elkövettünk már, de ezekről érdemes leszoknod. Ebben segítünk most. 

#1 A bőrtípus

Itt kezdődik az igazán nagy baj. Korábban megmutattuk, hogyan vásárold meg életed alapozóját, ami színben és állagban is passzol hozzád. Ha még mindig nem vagy tisztában azzal, milyen bőrtípusod van, ideje felkeresned egy kozmetikust, aki tanácsot adhat.

Kezdésnek itt van pár tipp.

Érzékeny bőrre fényvédő alapozó kell. Pattanásos, zsíros bőrre pedig olajmentes. Ha száraz a bőröd, felejtsd el a mattosító termékeket, helyettük jöhetnek az olajosabb alapozók, de még jobb, ha hidratálókrém is van bennük.

#2 A primer

Írtunk már a primerről, amit alapozás előtt kell felvinned a bőrödre. Ez a termék vagy mattosít, vagy nem fogsz tőle csillogni (anti-shine), vagy összehúzza a pórusokat, hogy az alapozóval szebb végeredményt érhess el. Tökéletesíti és kiegyenlíti a bőr felületét, az alapozót ezáltal még könnyebben és precízebben tudod eloszlatni az arcodon. Még szebbé teheted vele a sminked.

#3 Az ecset

Az, hogy mivel viszed fel a különböző termékeket az arcodra, majdnem olyan fontos, mint maga a termék minősége. Ecset segítségével jobb fedést érhetsz el, viszont ha túl nagy százalékban műanyag, vagy szimplán csak vastag szálú az eszköz, csíkos lehet a végeredmény. A szivacsot (például a beautyblendert) viszont sokkal könnyebb használni, és az alapozót építeni (magyarul rétegezni) is könnyebb vele.

#4 A technika

Gond, ha megvetted életed alapozóját és a legjobb ecsetet, amivel felviheted, mégsem tökéletes a végeredmény. A folyékony alapozóból tegyél egy keveset a szivacsra, majd hagyd egy kicsit állni. Így a szivacs beszívja az alapozót, és nem csak kenegetni fogod összevissza az arcodon a sminket. Ha szivacsot használsz, amit jól is teszel, mindig apró ütögető mozdulatokkal vidd fel az alapozót, és kis részletekben, külön-külön haladj!

#5 A sminkelési rutin

Erről korábban már írtunk, de azért jó, ha észben tartod. Ha 17 éves korod óta ugyanúgy sminkelsz, ideje változtatnod néhány lépésen. Mivel a szemsmink elkészítése során a szemhéjpúder (ha például burgundi színnel dolgozol) lehullik a szemed alá, érdemes ezzel kezdened. Plusz ez a legnehezebb rész is az egészben.

Aztán jöhet az alapozás, a kontúrozás, a szemöldök és a pirosítás. Néha érdemes változtatni a lépéseken − írja a PureWow.

Itt van még jó kis kontent