6 cucc, amire szükséged van, ha alacsony vagy

Szerző: Brooke

Alacsonynak lenni nagyjából egyenlő azzal, hogy soha nem kell lehúznod a fejed, mert mindenhol elférsz. Nem kell félned, hogy a randipartnered nem elég magas hozzád, mert az biztos, hogy te elég alacsony vagy hozzá. 

Sorolhatnám reggelig az alacsonyság előnyeit (meg a hátrányait is szép számmal), de szerintem ezekkel mindenki saját maga is tisztában van. Alacsonynak lenni sokszor áldás, néha átok. Az öltözködésben viszont adott néhány erősen ajánlott szabály, amit kötelező érdemes betartani.

#1 Platformos cipő

Ha már a cipőd sarka magas, legyen a talpa is az. Egyrészt sokkal könnyebb menni benne, másrészt királyul néz ki. Igen, tudjuk, hogy a platformos magas sarkúknak kezd bealkonyodni, és a pántos vagy fűzős, egyszerű lábbelik jobban mennek, mi azért mégis hiszünk benne, hogy egyszer vissza fog térni a 2010-es évek első felének nagy trendje.

Keress olyan platformos magas sarkút, ami pántos, így jobban tartja majd a lábad. Ha a sarka vastag, mondjuk kocka alakú, az könnyíti a járást. Ez a két fő szempont, ha kényelmes magas sarkút keresel.

#2 Trapéznadrág

Idén úgyis újra trend a trapéznadrág, hát még akkor, ha egy lenge darabot választasz magadnak. Nyárra tökéletes megoldás, és optikailag nyújt is. Például egy hosszított fazonú nadrággal a lábaid is hosszabbnak tűnnek majd, te pedig összességében magasabbnak. Bónusz benne, hogy a lefelé szélesedő nadrág szára kontrasztot teremt a derekaddal, így karcsúsít is.

#3 A jó farmer

Ha egy farmernadrág tökéletesen illeszkedik az alakodhoz, adj hálát, mert az elég ritka jelenség. Megbízható varrónőt persze bárhol találsz, szóval ne aggódj, nem gáz, ha a naci egy kis korrekcióra szorul, meg lehet oldani a problémát. Viszont mivel a legtöbb márka továbbra is a vékony nőknek kedvez a legújabb kollekciójával, érdemes lehet alaposan átgondolnod, hol és milyen nadrágot veszel magadnak.

Sem a mom, sem a boyfriend jeans nem a te fazonod, ugyanis mindkettő bő, és sokszor még a száruk sem elég hosszú, így optikailag csak összenyomnak majd. Emiatt inkább a skinny vagy a bő szárú nadrág a neked való.

#4 Kabátpara

Az alacsony lányoknak két problémájuk van a kabátokkal: vagy túl közel van az aljuk a térdhez, ami miatt viselhetetlenek lesznek − legalábbis abból a szempontból, hogy optikailag borzasztóan összenyomják még a magas nőket is; vagy ami talán még ennél is rosszabb, ha a kabát túl rövid. Mindig arra törekedj, hogy a kabátod a csípőd alá érjen, nagyjából a combod felső harmadáig, így nem fogsz aránytalannak tűnni benne.

#5 V nyakú felső

Örök klasszikus, aminek legnagyobb előnye, hogy a magasságodról biztosan a dekoltázsodra tereli a figyelmet. Optikailag nyújtja a nyakrészt, szóval főnyeremény. Akár ruha, akár felső formájában is jöhet.

#6 Midi, ami nem maxiruha rajtad

A ‘midi dress’ a térded alá ér, a maxiruhát meg alacsony lányként valószínűleg a földön húznád magad után. Természetesen ez a maxiszoknyára is érvényes. A lábszárad közepéig érő ruha viszont már elég midi ahhoz, hogy tavasszal vagy nyáron magadra kapd. Ez a fazon amúgy is jobban adja a feszülős miniruhánál − még.

Via PureWow

Itt van még jó kis kontent