Frankó férfifrizurák a hétre

Szerző: beautyFY

Mutatjuk a heti inspirációt az utca emberének hajdivatjából, az USA-tól Skóciáig. Yeeeey. 

 

Tartozunk egy vallomással:

fogalmunk sincs, hányadik rész ez,

mert kicsit úgy vagyunk már ezzel a sorozattal, mint a Disney a Star Wars-filmekkel, hogy ugye a Harc az Endor bolygón beleszámít-e a kánonba. A lényeg, hogy begyűjtöttünk párat azok közül a munkák közül, amikből meríthetsz kicsit, mielőtt rámész a hétvégére.

Michael Martin

Hol? Észak-Karolina, USA

Kezdjük a hét egyik leglazább átalakulásával, amit Michael Martins hozott össze egy igen csapzott, Lebowski-féle kompozícióból. A slicked backhez a 10-11 centi ugye megvolt eleve, a frizkó után csak a szakállat (meg a szemöldököt?) kellett megigazítani, meg lekapni azt a furcsa napszemüveget. A lenti figura előtte-utána fotói közül

melyiktől vásárolna Ön használt autót?

’30s slicked back/pomp

A slicked back és a pompadúr frizurák között a leglényegesebb különbség, hogy az egyik esetben a haj töve rendesen meg van emelve (ez a pompadúr), míg a hátranyalt fazon esszenciája éppen az, hogy fixálva kövesse a fej vonalát,

olyan áramvonalasan csillogva, mint egy 370 lovas, ’70-es Corvette vérvörös motorháza, amint a felkelő nap megcsillan rajta egy forró kentuckyi reggelen.

Kapcsolódik, hogy Jake Gyllenhaal mostanában sokat nyomja hasonló stílussal, nézd meg például a Prisonerst.

 

Alan Beak

Hol? Manchester, UK

Észak-Angliában fekszik a Ruger Barber főhadiszállása, ahol nemcsak jó hajakat, de elég vagány saját márkás cuccokat (főleg szakállápolókat és hajfixálókat) is csinálnak. Nem tudjuk, hogy mennyi utómunka van az Instagramra feldobott anyagaikban, de az biztos, hogy nagyon vagány munkákat posztolgatnak oda.

Ryan „Hard Grind” Connor

Hol? Dundee, Skócia

A hisztizők húzhatnák a szájukat, hogy már a skótok sem a régiek, és igazi szégyen, hogy ma már Bagbie is high fade-del a kobakján hullajtaná a söröskorsót a pub földszintjén iszogatókra.

„Bagbie is a fuckin’ psycho man, but he’s a mate. So what can you do?”

De a világ halad, bizony már a kilt, a Caberfeidh és az elképesztően szopatós időjárás hazájában is megy a nullás vagy hármas átmenetről induló áttűnés és a 20. század elejéről örökölt katonai hagyomány újraéledése, az undercut.

Slicked back/disconnected

A lenti srácnak disconnected undercut vágással oldották meg, hogy a hátrafésült fazon még kontrasztosabb legyen. Tök jó megoldás, és egyébként fade-del is frankón mutat.

És még pár fotó a mester munkásságából.

Josh Mario John

Hol? Ontario, Kanada

Na, szóval ez a csávó nem fodrász, de még csak nem is borbély, viszont az Instagram-fiókja elég sok jó inspirációval szolgál azoknak, akik nem rövid fazonban gondolkoznak, hanem kibírták a várakozást, és megnövesztették tisztesen. Az ő oldalát kicsit azért is tettük bele a pakétba, mert kimaradt abból a listából, ahol a legminőségibb szakállas Instagramokat vettük sorra. Itt van tehát pár tipp, ha hosszabb hajjal nyomod, de unod már a lófarkat vagy a man bunt.

 

Lou Barber

Hol? Aki tudja, írja meg

Jó kis fade-gyűjtemény ez az Instagram-profil, a fotókat az elviselhetetlen mennyiségű hashtag és irritálóan hosszú képaláírások miatt inkább lementettük és feltöltöttük nektek külön képenként ide. Az eredeti profilt itt találjátok egyébként.

 

Ben „Sugar” Kane

Hol? Toorak, Ausztrália

Melbourne egyik városrészében tolja Kane a Rokk Man Barbersben, ahol egy sima hajvágás 11 000 forintnak megfelelő ausztrál dollár (összehasonlítás végett: nálunk ugye 3200).

Andrew Does Hair

Hol? Ontario, Kanada

A észak-amerikai srácnak tulajdonképpen saját márkája van (ami ADH − mint Andrew Does Hair − néven fut), és a galériájából viszonylag pontos metszetet kapunk az ottani urbánus férfihajdivatról.

Caesar

Ezekkel a vágásokkal még adósok vagyunk egy bővebb írással. A 2000-es években volt egy időszak, amikor elég menő volt ez a fazon, nem utolsó sorban az angol könnyűzene hatásaként, de itthon elég ritkán látni már. Főleg a szigetország barbershopjainak Instagramját böngészve találkozunk vele sokszor.

Ezek pedig itt a végén nem caesar vágások ugyan, csak egyszerűen jók lettek.

Egy offtopik kérdés még a végére. Azt tudja valaki, hogy a lenti videóban a fehérruhás

legenda

tényleg azt mondja-e 0:15-nél, hogy „diszkó fílinkin„? És ha igen, az ugyanazt jelenti, mint a „disco feeling”? Köszi.

 

Egyébként meg…

Itt van még jó kis kontent