7 gyorstipp a fájdalommentes tipegésért

Szerző: Sue

A magassarkú előnyeit mind jól ismerjük: optikailag nyújtja a lábakat, világbajnok vádlit csinál, és a pin-up girl jelenség óta a nőiesség alapvető jelképévé vált. Egy idő után viszont óhatatlanul fájdalmas viselni. Összegyűjtöttünk pár hacket, hogy ne kelljen választanod az esztétikum és a fájdalommentes, egészséges lábak között.

Aki hozzám hasonlóan szenvedélyesen imádja az magassarkú topogókat, életében legalább egyszer már biztosan belefutott ezek viselésének fájdalmas hátrányaiba is.

Szerencsére léteznek bevált praktikák, amelyek segítségével kedvenc tűsarkúdban egyszerre érezheted magad a végzet asszonyának és puha virágosréten sétáló tündérkirálylánynak.

#1 Ragasztószalag

Ragaszd össze a nagylábujjadtól számított 3. és 4. lábujjadat, ezek között húzódik ugyanis egy olyan ideg, ami nehezen viseli a magassarkú cipő miatt kialakult testhelyzetet, előidézve ezáltal azt a bizonyos fájdalmat, amit érezvén kizárólag a cipő lerúgására tudsz gondolni.

#2 Tágítsd a kereteket!

Előfordult már, hogy a boltban felpróbált tökéletes cipő az első viselés alkalmával messze nem volt olyan hibátlan? Szorít, nyom, vág? Ebben az esetben az a megoldás, ha tágítod kicsit. Vedd fel otthon párszor vastag pamutzoknira, és szárítsd pár percig hajszárítóval. A hő hatására nyerhetsz pár millimétert.

A dizájn egy dolog. Hordani is tudni kell.

A dizájn egy dolog. Hordani is tudni kell.

#3 Ne csúsztass!

Egy bizonyos idő után a legjobb minőségű cipő is tágul, annál pedig nincs rosszabb, amikor csúszkál a lábad egy magassarkúban. Pillanatok alatt kialakul az égő érzés a talpadon. Ha ilyet tapasztalsz, használj egy vékony betétet, és újra finoman lépkedhetsz tovább.

#4 Benti cipő, nem csak ovisoknak

Ne vezess magassarkúban! Amellett, hogy kikészíti a kocsidban a szőnyeget, veszélyes, és csökkenti a reakcióidődet vezetés közben.

#5 Tartsd magad a pályán!

Megkönnyíti a lépteidet, ha egy magad elé képzelt vonalon igyekszel menni. Ezáltal járásod magabiztos és szexi lesz, a ringócsipő-effektusrol nem is beszélve.

12202601_10206445444147856_996449621_n

6. Tervezd újra az útvonalat!

Indulás előtt gondold át, mennyit kell aznap talpalnod. Ha hosszú túrára indulsz, válassz jól bevált cipőt, amiről biztosan tudod, hogy sosem hagy cserben.

7. Csak természetesen

Az ideális lépési mód szerint először a lábujjadra kell érkezned, aztán fokozatosan kell ráterhelned a testsúlyodat a talpad középső részére, majd a sarkadra. Próbáld meg ezt magassarkúban is modellezni, így becsapva kicsit a lábad, mintha a valóságban nem is cipőben lenne.

Te is tudsz hasonló tippeket? Oszd meg velünk, neked mi vált be!

Itt van még jó kis kontent