4 vízhatlan-cipő tipp

Szerző: Narin

Most, hogy nyakunkon az ősz, és néha akkora ködök vannak, hogy egy tök alap sétától is átnedvesednek a ruháid (egy nagyobb esőnél meg már te vizezed össze az utcát – a szerk.), ideje összefoglalni, hogyan tehetnéd vízhatlanná a cipődet. Mert ugye te sem akarsz félnapokat nyirkos zokniban nyomulni? Egy-két, egy-két-há’ és…

in the rain

 

Cipőápoló wax

wax

Ellentétben a sima cipőkrémekkel, a cipőviaszok létrehoznak a csukádon egy vékony réteget, amitől nem csak csilli-villi lesz a lábbelid, de bizonyos mértékben vízhatlan is. Arra ügyelj, hogy a cipőnyelvet ne kend át, hacsak nem bőrből van az is!

 

Vízálló spray

spray

Velúr- és vászoncipők esetében a spray a kézenfekvő megoldás, ha nem akarod, hogy egy-egy séta végén nedves zoknival kelljen kimászni a cipődből. Persze ez az anyag csökkenti a cipő anyagának szellőzőképességét, tehát dönteni kell: vagy minden ki- és beáramolhat az anyagon keresztül, vagy semmi. Dilemma. Up to you.

 

Kalucsni

kalocsni

Íme a cipővédelem Matuzsáleme, a topánkák Batman jelmeze. A briteknél divatosabb ez a cucc, mint idehaza, és bár való igaz, hogy ezzel inkubátorba helyezed drága pénzen vett, stílusos cipődet, de nyilván nem kell örökké hordanod. Ha egész nap ömlik az eső, felcsapod és szevasz, ha kisüt a nap, akkor pedig leveszed, és már lehet is villogni a csini, száraz cipővel.

 

Duck boots

kacsuka

Vagy nevezzük kacsukának? Ez a cucc kifejezetten az esős évszakra van, méghozzá vagányan szétdizájnolva. Na jó, talán ne üzleti tárgyalásra vedd fel az öltönyödhöz, de egy vagány zakókhoz, szürke hétköznapokra kiváló színfolt. Na mit mondasz? Felvennéd?

Itt van még jó kis kontent