A Gucci tervezőjét tüntetik ki Londonban

Szerző: beautyFY

Egy hét múlva, november 25-én lesz a 2015-ös British Fashion Awards díjátadó, a divatvilág egyik nagy eseménye, amit ’89 óta rendeznek Londonban. Számos kategóriában hirdetnek ki győzteseket, többek közt a legjobb modelleket és a legjobb férfi, női, nemzetközi és feltörekvő dizájnereket ismerik el. A győztesek egy részét előre kihirdetik, így már tudni, hogy például kiemelkedő életpályájáért Karl Lagerfeld is szobrot vehet majd át. Ma reggeli infó, hogy egy másik, jól ismert alak is elismerést kap: a legjobb nemzetközi tervezőnek a Gucci dizájnerét, Alessandro Michele-t választották.

Alessandro Michele

Alessandro Michele, mielőtt kreatív igazgatónak nevezték ki, 12 évig dolgozott a Guccinek. Egy alkalommal állítólag 5 nap alatt elkészített egy férfi kollekciót.

 

Ahogy Natalie Massenet, a díjat neki megszavazó Brit Divattanács elnöke fogalmaz: „Alessandro Michele egy igazi jelenség a Guccinál. Az izgalmas, eklektikus ízlése nagy hatással volt a globális divattrendekre. Nem csak, hogy vonzóvá tette a brandet és kívánatossá a termékeit, de megújította a vásárlói élményt azzal, hogy visszahozta a játékosságot a márka mintaüzletébe. Olyan ember, aki a szívében hordja a vásárlókat és méltó módon ünnepli őket.”

Múlt héten egyébként Nick Knight-ot jelentették be a BFA Isabella Blow Award nyertesének, amit a divatvilágért tett általános erőfeszítéseiért kapott.

Az összes jelölt megtekinthető egyébként a BFA weboldalán, itt. A hírt az angol Vogue-on találtuk.

 

Itt van még jó kis kontent