Páratlan gyűjtés: 20 nyilatkozat igazi nőktől „A” férfiról

Szerző: beautyFY

Az amerikai Men’s Fitness összegyűjtött 20 véleményt átlagos amerikai nőktől arról, hogy mit tartanak férfiasan vonzónak egy emberben. Eleve, mit jelent férfiasnak lenni. A lenti válaszok alapján nem csoda, ha a férfiaknak problémájuk van a nők megértésében, valljuk be. Végigolvasva az idézeteket, az embernek néhol az az érzése, hogy egy romantikus komédiából való az idézet, másutt pedig egyszerűen még saját magával is ellentmondásba keveredik a nyilatkozó. Tényleg ennyire nehéz lenne a kérdés? Lássuk sorjában:

overly_manly_man

Nagyon férfiasan férfi

1. „Az igazi férfi jószívű, szerény és odaadó. Tud nevetni magán és tesz mások boldogságáért is. Egy férfias férfi bátor és van erkölcsi tartása.”

2. „Azt hiszem, hogy a humorérzék és az ész tesz férfiassá egy férfit. Az izmokon én már túlléptem.”

3. „Tisztában lenni önmagával és szenvedélyesen akarni valamit az életben, attól lesz valaki igazán férfias. Nem a nagy izmokról szól ez – bár az sem hátrány.”

4. „Azt hiszem, akkor jön le, hogy ki mennyire férfias, amikor magabiztosságról van szó. Ahelyett, hogy „Hová szeretnél ma menni?” és „Nem érdekel, döntsd el te, hova menjünk”, én jobban szeretem, ha egy pasi azt mondja: „Ide fogunk menni, 8-kor érted jövök”. Szintén fontos, hogy egy férfi eltökélt legyen a karrierében elért sikereket illetően és elismerje a saját hibáit.”

5. „Egy férfi, aki tudja mit akar. Valaki, aki foglalkozik magával és másokkal a környezetében. Valaki, aki keményen dolgozik, akár kétkezi munkásként, akár az irodában ülve. Kedvelem az ügyes férfiakat, akik bölcsességgel állnak az élethez (nem csak könyvekből tanult bölcsességgel). Valamint (és tudom, hogy ez rossz) egy sötét hajú, sötét szemű pasit képzelek el, aki durva és testes.

6. „A férfi sokak számára jelenti azt, aki kemény és nem mutatja ki az érzelmeit. Én mégis azt gondolom, hogy a férfias férfi érzékeny, empatikus, romantikus és szenvedélyes. Ez azt is jelenti, hogy magabiztosabb annál, semhogy az elvárások miatt aggódjon. Úgy gondolom továbbá, hogy az igazi férfi tud főzni és nem várja el, hogy a nő bármit is megtegyen érte, viszont értékeli, ha megteszi.”

7. „Amikor egy férfi izzad és koszos lesz a fizikai munkától.”

8. „Számomra ennek semmi köze a fizikumhoz. Azt hiszem, ami igazán férfiassá az teszi őket, ha a nőket megfelelően, jól kezelik, különösen azt, akit szeretnek. Kimutatni a nőknek a szerelmet figyelmes, apró pillanatokkal (nem grandiózus ajándékokkal) számomra férfias.”

9. „Egy férfi akkor férfias, ha támogatja a céljaimat és tudja, hogy képes vagyok gondoskodni magamról, miközben van elég érzéke ahhoz, hogy tudja, mikor van szükségem támogatásra.”

10. „Fizikai megjelenés, mint széles vállak, nagy kezek, magasság, magabiztosság, önbizalom, kerek fenék és férfias arc.”

81221-austin-powers-psychedelic-gif-ZXqA

11. „Képes legyen irányítani, tervezni és kellő önbizalma legyen a megfelelő döntések meghozatalához.”

12. „Legyen atletikus és mély hangú”.

13. „Valaki, aki fizikailag fitt, és mellette egy jó jellem. Megbízható, magabiztos, megértő, segítőkész, keményen dolgozó. Egy ügyes ember, aki irányítása alatt tartja a dolgokat és azt is tudja, hogy kell átvenni az irányítást. És szőrös, szakállas is.”

14. „Segíteni akar neked megoldani a dolgokat és képes ki is cserélni egy kereket, megjavítani egy kilincset, ésatöbbi”.

15. „Függetlenség, anyagi biztonság és önbizalom”.

16. ” Azt hiszem, túl nagy nyomás van a férfiakon arra, hogy legyenek „férfiasak”. A férfiasság definíciója folyamatosan változik időről-időre, és személyenként is. Úgy gondolom, a férfias az, aki őszinte magához és az őt körülvevőkhöz. Nem fél megmutatni a személyiségét, vagy az érzelmeit a következményektől függetlenül.”

17. „Jól érzi magát a bőrében és elfogadja a saját érzéseit.”

18. „Egy férfi, aki biztos abban, hogy ki is ő. Nem fél kimutatni ezt bármilyen helyzetben, függetlenül attól, hogy ki van jelen és nem azt tartja a legfontosabbnak, hogy mások mit gondolnak róla. Egy férfi, akinek vannak céljai és törekvései, és nem elégszik meg az átlagossal.”

19. „A haj férfias, az őszinteség és a jó humorérzék. Gyakorlatiasnak lenni, főzni tudni, takarítani. Meg a kemény meló.”

20. „Nem akarok nagyon nyilvánvalót állítani, de nagyjából az, amikor nagyon rajta van a gyúráson.”

 

Köszönjük szépen a nyilatkozó hölgyeknek, hogy lényegében semmilyen kézzelfogható támponttal nem szolgáltak. Azon túl, hogy alátámasztották: a magabiztosság és önbizalom minden nő számára egyaránt nélkülözhetetlen tulajdonság egy férfiban, a fentiek alapján inkább kuszább lett az ügy. Az – egyébként koedukált – szerkesztőségünk kedvence, amikor a hölgy azt mondja: „van érzéke ahhoz, hogy tudja, mikor van szüksége támogatásra.”  Tehát mondani ne kelljen, vagy ilyesmi. Tudja magától! Érted.

Ha valaki tud még ilyen mondatokat, várjuk szeretettel. Különösen női oldalról.

Itt van még jó kis kontent