Bátor vagy vakmerő? Itt vannak az új színmániák

Szerző: Sue

Miután hosszas vívódás és belső szorongás után mertem nagyot álmodni, és az eddigi homogén barna frizurámat lecseréltem egy szolid ombréra, az eredmény nagyon elégedetté tett. Szinte új nőnek éreztem magam, sőt, már-már menőnek. Az érzés azonban nem tartott sokáig, mert a különböző hajtrendekkel foglalkozó oldalakat böngészve rá kellett jöjjek, hogy az én, lágyan aranyba burkolózó hajvégeim nemhogy nem divatosak, hanem jóformán avittak.

Fotó: theodysseyonline.com

Festői rémület. forrás: theodysseyonline.com

A hajfestészet legújabb irányzatai azonban számomra (akinek még egy ombre is oly’ vadítóan merész húzásnak tűnik, hogy úgy lépek ki utána a szalonból, mint Heidi Klum egy hajlakk reklám végén) inkább idézik fel a gyerekkoromból az Én Pici Pónim vagy a Szíves Bocsok színvilágát. A fodrászom mesélte, hogy a régi időkben mindig az volt egy mesterfodrász festési talentumának alfája és omegája, hogy mennyire tud egységes színhatást elérni a vendég hajával, így sokszor egészen parókaszerű kreációk születtek – főleg akkor, ha az illető inkább volt fodrász mint mester. Ennek feloldásaként hívták életre a különböző satír technikákat, amikkel a cél valami olyasmi volt, hogy a lehető legtermészetesebb színhatást tudják elérni úgy, mintha nem is lenne festve a haj.

Ez a modern szépségápolás számomra legcsodálatosabb ellentmondása: költsünk nagyon sok időt és pénzt arra, hogy úgy nézzünk ki, mintha semmit sem csináltunk volna.

Na jó, tudom, hogy ez ennél kicsit összetettebb, így inkább hagyom is a fanyalgást; merthogy az új irány szerint színből sosem elég. És ha azt mondom, hogy szín, akkor nehogy a szokásos pasztell, egyébként emberi fejen a természetben is előforduló árnyalatokra gondolj, hanem mindenféle pompás, harsány lila, kék, fehér, zöld és sárga kombinációkra. Meredeken hangzik? Bevallom, nekem kicsit az is, de nem vagyunk egyformák, így a tőlem merészebbek nyugodtan kísérletezhetnek és válogathatnak a következő trendek közül. Ezeket látva kijelenthetjük, hogy lassan minden tabu ledől, és a zöld haj nem biztos már, hogy a lázadó szellem privilégiuma marad.

 

1.Macaron-mánia

Az instragam legnépszerűbb desszertje, a macaron ihlette ezt az technikát. Színei nem harsányak, de visszafogottnak sem mondhatóak. Kétségkívül látványos az összhatás, és szakmailag sem kis teljesítmény. Ízre nem tudom milyen.

Feltét és szósz mindenkinek kedve szerint.

Feltét és szósz mindenkinek kedve szerint.

A természetesség itt aligha szempont.

A természetesség itt aligha szempont.

 

  1. Naplemente stílus

Akik láttak már naplementét, tudják, hogy a természet csodás színeket képes festeni az égre. Ahogy elnézzük ezeket a képeket, az ember is a hajra. Ámulunk és bámulunk.

naplemente2

A végeredmény jobbra.

 

Ráadásul filter nélkül.

Ráadásul filter nélkül.

 

  1. Szivárvány tövében

Ez a színvilág elsőre eléggé homemade-nak tűnik, és talán másodjára is, de aki szereti a bolondos, mangás megjelenést, annak mindenképp követendő. Nem utolsó sorban pedig feldobhatjuk vele a lenövésünket.

Szivárvány szelfi

Szivárvány szelfi

Bátorságpróba.

Bátorságpróba.

Csillámporos hatás, még izgalmasabb látvány.

Csillámporos hatás, még izgalmasabb látvány.

Ez mondjuk több aspektusban is félreérthető.

Ez mondjuk több aspektusban is félreérthető.

Fotók: Fashionspot.com  

Itt van még jó kis kontent