7 kínos téma az arcszőrödről

Szerző: Narin

Az a helyzet, hogy a férfiak egy része hajlamos megfeledkezni a részletekről – mondjuk úgy, hogy – fejszőrápolás terén. Ebben benne van az orrszőr, fülszőr, szakáll, bajusz és a szemöldök is. Ezek rendben tartására csupán megfelelő eszközökre és kellő rutinra van szükséged. Az előbbit megkapod némi pénzért (nem vészes), utóbbihoz pedig gyakorlás kell. Mindez nem igényel sok időt, ellenben sokkal jobb megjelenést biztosít, ha ezekre az apróságokra odafigyelsz. De mik is ezek?

 

1. Ápolatlan arcszőrzet

Wahl-Beard

Magával az arcszőrzettel semmi gond. Ha a melóhelyen nem bánják, bemehetsz Gandalfként is, de az ápolatlan szakáll és bajusz már más tészta. Ha gyorsan nő az arcszőröd, célszerű napi rendszerességgel karbantartanod, főleg, ha fazonra van nyírva. Először is gáz, amikor az aránytalan tempóban növő szőrszálakon már ténylegesen látszik a méretbeli eltérés, másodszor a szőrös és a szőrtelen részek közötti kontrasztot végig fenn kell tartani. Ergo naponta fuss át a birkanyíróval az arcodon az egységes hossz érdekében, illetve a szőrtelenül tartandó részeket borotváld le. Ez nem is tart sokáig, ha rendelkezésre állnak otthon a megfelelő eszközök, úgyhogy még egy átfésülés is belefér a végén.

 

2. Alulápolt borosta

Wahl-TossedCut

A nők sokszor jobban csípik a borostás/szakállas férfiakat, mint a borotvált babaképűeket, de ez nem azt jelenti, hogy az életed mostantól egy véget nem érő no-shave-november. A borostát is ugyanúgy gondozni kell, át kell csúszni rajta egy nyíróval akár naponta, hogy ne úgy nézz ki, mint egy másnapos hajléktalan. Ez a pont tehát a félreértések elkerülésére, tisztázására szolgál: a borostának ÁPOLT borostának kell lennie. Mennyit is vesz el a nyírás az életedből? 5 percet? Eléggé beleférősnek tűn’. Ha boltban az elektromos borotván állítható fej van, akkor az szabályozott hosszra is képes darálni. Ha belőtted magadnak, hogy körülbelül mi a számodra ideális hossz, pár naponta elég arra visszavágnod.

 

3. Ápolatlan szemöldök

tumblr_nej3hqZjK61sn64eyo1_500

A szemöldököd azért elég jól látható helyen van… Ha tetszik, ha nem, mind a szőrszálak egységes hossza, mind a kósza szálak kiszedése javíthat a küllemeden. Sok férfinek még beszélni is baromira kellemetlen erről, de hidd el: ha össze van nőve a szemöldököd, egészen nyugodtan kiszedheted középen is. Állatira nem gáz manapság már a szemöldökszedés, ráadásul ez nem igényel napi szintű elfoglaltságot. Illetve gondold csak végig. A nők többsége számára ez kimondva-kimondatlanul, de az igényesség és az ápoltság egyértelmű jele. Arra persze érdemes ügyelned, hogy amikor az első alkalommal csinálod, kérd egy hozzáértő (barátnő, barát-barátnő, kozmetikus) tanácsát, mert ha bénán beszeded, erre fognak asszociálni.

 

4. Orrszőr

Wahl-Nose1

Van. Látszik. Azt hiszed, hogy nem, de látszik. És nagyon ergyán néz ám ki! Az orrszőr silány és igénytelen, kivétel nélkül mindenkinél. Nem, nem vagy kivétel. Az orrszőr neked is hitvány. Viszont a megfelelő orrszőrnyíróval akár fél perc alatt túl lehetsz ezen a problémán is, szóval nincs mese, szerezz be egyet! Ha magas vagy, pláne! A rád felbámuló emberek ne egy esőerdőn keresztül bámuljanak már fel az agyadig, hogy kisilabizálják, mire gondolsz éppen. Word!

 

5. Fülszőr

Wahl-Ear

Hasonló a szitu a fülszőrrel, maximum annyival jobb a helyzet, hogy elrejthetőbb, kevésbé látványos. Általában. A férfiak többsége teljes nyíltsággal beszél bármiről a pornótól a világháborúig, de az orr- meg a fülszőr sziszegősen kínos téma. De akárhogy is, biztosan lesz olyan alkalom, amikor láthatóvá válnak a fülek, és akkor világossá válik az is, mennyire vagy igényes, mennyire tartod karban az eldugottabb részeidet. A megfelelő nyírógéppel elég átgyalulnod a peremrészeket, pusztán annyira, hogy ne látszódjon a hallójáratod előtt nőtt gyep. Továbbra is percekről van szó, tehát szakíts rá időt!

 

6. Nyakszőr

Wahl-Neck

Mivel nem hordhatsz örökké garbót, kénytelen leszel a nyaki részekre is időt fordítani. Különösen akkor, ha a hátad kicsit szőrösebb a kelleténél, és a szőrszálak felnyúlnak a nyakadra. Áááá! Fogj egy tükröt és egy hajnyírót, és ha a kézügyességed nem egy kétévesé, akkor fél percen belül kész vagy ezzel is.

 

7. Fül körüli, mögötti szőr

Wahl-Hair-Trimmer

Macerás terület, plusz, ha idősebb borbélyod van, lehet, hogy észre sem veszi az elbújt szőrszálakat. Tehát otthon mindenképp érdemes csekkolni, hogy maradt-e valami hajvágás után az említett részeken. Ha igen, nem kell kétségbe esni, csak lenyomod a füled, hogy belásd az addig eltakart területet, és átszaladsz rajta hajnyíróval vagy borotvával. Kész is!

 

A témafelvetésért köszi a realmenrealstyle.com-nak!

Itt van még jó kis kontent