Mi a francot csinál a szakállolaj?

Szerző: Narin

Egyes vádak szerint két témát tolunk túl mostanság a beautyFY-on. Az egyik a Zoolander, a másik szakáll. Ugyan már, dehogy! Nem értjük az ilyen alaptalan vádaskodást.

Sokan úgy vannak vele, hogy a szakállukat elég nyírással karbantartaniuk, és közben eszükbe sem jut, hogy miként a hajuk, úgy ez is igényli az ápolást. De meg is hálálja. Ha te is tennél még valamit azért, hogy ne igénytelen, hanem kellemes hatást keltsen, érdemes futnod egy kört a szakállolajjal! Ezek tele vannak olyan kondicionáló összetevőkkel, mint a jojobaolaj, szőlőmagolaj és az argánolaj, meg egyéb matériák, amikről nem tudjuk ugyan, hogy mik, de sok reklámban hallottuk, tehát nyilván jók.

zack_02

Nézzük a leglényegesebb tudnivalókat:

1. A szakállolaj megfelelő használata nem csupán az arcszőrzetet, de az arcbőrt is hidratálja. Vagyis ha ezt a cuccot használod, méghozzá napi szinten, akkor a következő eredményre számíthatsz: az arcszőröd fényes és ápolt lesz, a bozontos csöves szakállat pedig egy életre elfelejtheted. Ez azért jó, nem?

2. A legjobb, ha egy masszív arcmosás után használod a szert. A reggeli zuhany talán a legtökéletesebb, utána ugyanis jóval nyitottabbak a pórusaid, így az olaj értékes összetevői könnyebben szívódhatnak fel. Ez főleg akkor számít sokat, ha eleve hűvösebb évszak van, mert akkor az arcbőr is fokozott törődést igényel.

3. Mivel hidratálja az arcbőrt, értelemszerűen megakadályozza a komolyabb mértékű hámlást, mi több, friss illatot kölcsönöz. A lehámlott bőr kiiktatása pedig már csak azért is jó, mert nem fogsz a korpától úgy kinézni, mint a szaúdi milliárdos, aki a privát jachtján kólába fejelt. És ehhez csak annyi kell, hogy beszerezz némi szakállolajat, majd alaposan bemasszírozd az arcszőrödbe és a bőrödbe. Not bad, ha?

Ha megjött a kedved a szakállolajhoz, viszont fogalmad sincs, hogy hol kaphatnál belőle (minőségit), csak görgess lentebb, itt van pár.

Először jöjjön két cucc a nemrég indult magyar márka, az African Spa kínálatából, akikről egyébként bővebb anyagot is olvashattok a Welovebudapest-en, de érdemes követni a Facebook oldalukat is, szoktak akciózni gyakorta. Lentebb pedig találtok 4 külföldi cuccot, amit a linkre kattintva tudtok megrendelni. 

 

#1 tipp – African Spa Beard Kit, 7.990 Ft

EEN_3903_online

Két 30 milliliteres szakállolaj, amit te választasz, tisztálkodáshoz szükséges Beard Wash, és cseresznyefa szakállfésű. Dobozban.

 

#2 tipp – African Spa Beard Oil – Rough – 2.990 Ft

afrspa_rough_EEN_online

Fás, karakteres fanyar illat. 100% natúr, kézzel készült magyar termék.

 

#3 tipp – Burroughs, $28

slide_359867_4018355_free

 

#4 tipp – Bearded Chap, $40

slide_359867_4018356_free

Ha azt akarod, hogy a szakállolaj whiskynek tűnjön.

 

#5 tipp – Tree Ranger, $25

slide_359867_4018357_free

Ha azt akarod, hogy a szakállolaj kanalas orvosságnak tűnjön.

 

#6 tipp – Beardology Trinity, $12,95

slide_359867_5767918_free

Ha azt akarod, hogy a szakállolaj orrcseppnek tűnjön.

 

Az eredeti gyűjtést köszi a huffingtonpostnak!

Itt van még jó kis kontent