7 tipp, hogy ne röhögtesd ki magad télen

Szerző: Adele

Biztos vagyok benne, hogy népes tábora van azoknak, akik reggelente hosszú perceket töltenek a gardrób előtt, azon töprengve, hogy ma mit vegyenek fel. Mintha nem lenne elég a „nincs egy rongyom sem” érzés, máris jön a másik probléma: „melegen öltözzek, vagy legyek csinos?”. Minden elismerésem azoké, akik a mínuszok ellenére is a miniruha-körömcipő outfit mellett döntenek, de sokunknak igencsak nagy fejtörést jelent az aktuális, díjnyertes szerelés kiválasztása.

A jó hír az, hogy a meleg és a csinos között nem feltétlenül kell választanunk, mert néhány régi alapszabály betartásával (öltözz rétegesen!) a divatos külső a téli hónapokban sem elérhetetlen.

Ahhoz, hogy a fogcsikorgató hidegben is stílusos maradj- és biztosan elkerüld a hóember megjelenést (ami lássuk be, nem árt), a Dior bloggerének, Jacey Duprie-nek a javaslatait mindenképp érdemes szem előtt tartanod,

 

  1. Testhez álló alsó ruházat

dmae

Ruhaválasztásnál állj ellen a kísértésnek, és ne a legvastagabb holmikat kapd elő a szekrényből. Egy vékonyabb nadrág és egy hosszú ujjú póló megfelelő alaprétegként szolgál. Pro tipp: viselj inkább nadrágot (alias cicanaci) harisnya helyett, mivel a harisnyanadrág sosem elég vastag a téli hidegben – javasolja Duprie.

 

  1. Tartsd melegen a lábaidat!

damselin_2

Húzz a nadrágra egy vastag, térdig érő zoknit! Miután itt a funkció kerül előtérbe a menőzéssel szemben, nyugodtan operálhatsz valamilyen viccesebb mintájú darabbal. Személyes megjelenést kölcsönöz, még akkor is, ha csak te látod – mondja Duprie.

 

  1. Alul dupla réteg

damselin_3

A nadrág fölött viselj szoknyát, viszont figyelj az arányokra! Egy, a térded fölé érő darab eleget mutat a lábadból, de plusz rétegként is funkcionál.

 

  1. Pulóver

damselin_4

Téli viselet meleg pulcsi nélkül? Kizárt! Egy kevert kasmírszálas darab kitűnő választás.

 

  1. Lábbeli

damselin_5

A lapos, térd fölé érő csizma mindig nyerő! Nemcsak divatos, de közben (nem elhanyagolható szempont!) nagy felületen véd a hidegtől.

 

  1. Dobd fel a szetted egy menő kabáttal

damselin_6

A már bevált orkán kabát vagy hosszú felöltő helyett válassz inkább egy bélelt bomber dzsekit! Keress valami hihetetlenül meleg, de egyben rövid darabot! – mondja a blogger. Hiszen „nem az a cél, hogy eltakard az összeállítást”.

 

  1. Kiegészítő

damselin_7

Az igazán télies megjelenés nélkülözhetetlen eleme: egy sűrű szövésű meleg sál (és itt megjegyzendő, hogy igenis fontos a méret). Duprie egy élénk színű körsálat ajánl, amely a szetted markáns kiegészítője lehet.

További jótanácsokért egyébként érdemes a lány blogját is látogatni, itt találjátok.  Szép képeket, érdekes tanácsokat és néhány tök izgalmas gondolatot is találtok nála.

Itt van még jó kis kontent