9 öltözködési pro tipp, minden menő férfinek!

Szerző: Narin

A királlyá válás útja azért is körülményes, mert néha a készülődés legegyszerűbb elemeit a legnehezebb jól csinálni – bár a nyakkendő helyes megkötése nem csak nehéz, de annak is látszik.  A következő körben 9 tippet adunk az öltözék megválasztására és helyes viselésére vonatkozóan. Have fun!

 

1. Perfekt nyakkendőkötés

Ez olyan, mint a biciklizés: ha egyszer ráéreztél, gyakoroltad egy kicsit, akkor örökre megmarad a tudás. Márpedig ez azért jó, mert minimum az állásinterjúdon és az esküvődön jól fog jönni, hogy tudsz nyakkendőt kötni. Aztán lehet, hogy annyira rákapsz a nyakkendőviseletre, hogy legfeljebb egy vonat tetején szabadulnál meg az említett ruhadarabtól, más esetben soha.

Bénának érzed magad? Így csináld:

Már megvan a kellő rutin, és változtatnál? Tessék:

Level 99:

 

2. Az ing

ing

Pólót választani ennyi: bemész a boltba, tetszik, L-es (pontosabban a saját méreted) van? Van. Pénztár, fizetés, mehetsz haza. De profin inget választani komplexebb, mint gondolnád: szín, minta kiválasztása aszerint, hogy milyen nadrághoz vagy öltönyhöz fogod felvenni. A gallért csekkold le rendesen, gombold be az inget, és ha két ujjadat kényelmesen be tudod csúsztatni a nyakad és az ing közé (mindkét ujjad a nyakadra illeszkedjen, hogy ne maradjon ki túl sok hely), akkor oké. Ez persze csak akkor működik így, ha normál méretű ádámcsutkád van, ha nagyobb, célszerű több helyet hagyni. A vállnál a varrás a kulcscsont vállcsúcsi végénél kezdődjön. Az ujjhossz méréséhez tedd csípőre a kezed (a karod 90 fokban legyen behajlítva), és ha az ingujj pont a csuklódig ér, akkor stimmel. Méretvételnél is ezt veszik alapul a karod külső ívén. Azt is ellenőrizned kell, hogy a testedhez hogyan igazodik az ing. Homemade megoldás: a legegyszerűbb, ha a felpróbálás során teszteled mellnél (veszel egy nagy levegőt) és hasnál (kitolod a hasad, amennyire csak tudod) is. Ha nem feszül, illetve nincs ÓRIÁSI távolság a tested és az ing között a „kidüllesztések” során, akkor pont jó. TÖMÖREN ennyi.

Megapro tipp: a köldökig kigombolt ing hawaii magánnyomozóknak és fekete verdás Michael Knightoknak kétségtelenül jól áll, de te nem vagy az. A legáltalánosabb megoldás mellett – hogy csak egy vagy két gombot hagysz ki felül – érdemes kipróbálnod azt az aktuális trendet is, hogy tökig felgombolod, ha nem túl kényelmetlen. Ha a slim fit szabású inggel operálsz, akkor menő tud ám az lenni! – a szerk.

 

3. Zakó

zakó

Hacsak nem sátrazni akarsz benne, célszerű a zakóból is testhezállóbbat választani, máskülönben hangos mulatozás, megalázó hahota tárgya leszel. Szabályok: a vállvonal illeszkedjen a válladhoz, lényegében úgy, mint az inged. Az ebben való mozgási lehetőségek némileg korlátozottak lesznek, de ez egy díszes öltözék, nem mackófelső, elegánsnak kell lennie, nem csak kényelmesnek. Háromgombos esetében a középső, kétgombos esetében a felső gomb kényelmes legyen begombolt állapotban. Ezt teszteld ülve is, hiszen ezeket a gombokat célszerű begombolva hagyni – basic etikett. Obvious: figyelj arra, hogy a zakó se túl bő, se szűk ne legyen! Az ujjhossznál elidőzhetnénk hosszabban is. De nem fogunk. A rövid verzió szerint érdemes olyan zakót választani, aminél minimálisan hosszabb az ing, hogy (néha) látható legyen a mandzsettád is. Ha az ujjhossz terén még több információra lenne szükséged, klikk ide!

 

4. Nadrág

A nadrág megválasztása sem egylépéses meló. Először is olyat kell találnod, ami deréknál nem túl feszes, de akár öv nélkül is fent marad. Továbbá a hátsódnál se legyen túlzottan megereszkedett, kényelmesen simuljon az idomaidhoz. Tanács: ne a hátsó zsebedben tartsd a tárcád, mert kitágítja a zsebet, és ront a látványon. Meg egyébként is gagyi. Tarts inkább a tárcád a zakód belső zsebében. A lábszár bőségénél és a hossznál megint csak evidens dolgokat tudunk tanácsolni: manapság a kényelmes testhezállóság a divat, illetve nem feltétlenül gond, ha pár centivel hosszabbat veszel, hiszen utólag lazán felvarrathatod, vagy egyszerűen felhajthatod. Konkretizálva: a nadrág legfeljebb olyan hosszú legyen, hogy a cipőbelső talpvonaláig érjen (így még pár centire lesz a földtől), de minimum olyan hosszú legyen, hogy érje a cipőnyelvet/fűzőrészt. Optimális esetben félúton van e két pont között. Larry Davidson, kösz a tippet!

 

5. Mutatós óra

Nem, nem úgy értjük, hogy jól nézzen ki, hanem úgy, hogy analóg legyen. A digitális órákat hagyd meg a hétköznapokra, egy érett férfi egy komoly rendezvényen klasszikus órát viseljen! Ha nincs ilyened, ideje, hogy szerezz egyet, az óra ketyeg, tik-tak. Tessék, itt válogathatsz. (Egyébként írtunk a múltkor arról, hogy óra helyett érdemes a karkötőt is kipróbálni. Ha jól választasz, lazább és menőbb is lehetsz vele, mintha egy túlméretezett, hivalkodó és tulajdonképpen funkciótlan vasdarabot csörgetnél a csuklódon. – a szerk.)

 

6. Kölnihasználat

27902ff3_sexpanther1

Talán mondani sem kell, hogy fürdés/zuhanyzás után kell magunkra permetezni a kölniből, mert a pórusok akkor jobban ki vannak tágulva, könnyebben megmarad a bőrön az illatanyag. Célszerű a kulcscsont környékére vagy a csuklóra permetezni a kölnit, ott ugyanis tartósabban megmarad az illat. Ne dörgöld össze a csuklóidat, az is csak a tartósságát csökkenti!
A másik opció, hogy miután felöltöztél, a levegőbe permetezel egy keveset a kölniből, és keresztülsétálsz az illatfelhőn. A hatás így kevésbé intenzív, ám néha ez az előnyös. Meg elég teátrális is.

 

7. Ruhacímke

Ha már nem az édesanyáddal laksz, de még nincs, aki mosson rád, mi több, béna vagy ezen a téren, akkor jól jön egy kis segítség. Mert ugye első ránézésre nem könnyű rájönni, hogy mi a halált jelent mondjuk ez:

ruhacímke

Ez.

Hogy ne omolj össze az első mosástól, kapsz tőlünk egy kis segítséget. Tessék, itt az új értelmező kéziszótárad.

 

8. A farmer is nyúlik!

Ha nincs pénzed ruhát varratni, de azért szeretnél jól kinézni, akkor nyilván van a ruhatáradban egy, de inkább több farmer. Vásárlás során azonban ne felejtsd el, hogy mint a cipőnél, itt is nyúlni fog egy csöppet a ruha, tehát nem javasolt bőgatyát vásárolni – már csak azért sem, mert a jó megjelenés a cél, nem az, hogy úgy nézz ki, mint Eminem… bármikor. A legjobb, amit tehetsz, hogy árnyalatnyi méreteltéréssel veszel 2-3 farmert, és miután párszor hordtad, mostad azokat, majd ráérzel, melyik is pontosan a te méreted. Utána már jóval könnyebb lesz rád illőt találnod.

 

9. Ingvasalás

6O683eo

Valamiért a lányok egy részének bejön az, ha egy fickó magának vasalja az ingeit, továbbá a vasalt ing eleve összehasonlíthatatlanul királyabb a gyűröttnél. Utóbbi egyáltalán nem is király. A vasalásnál talán csak a sorrendet kell meghatározni. Elsőként tehát a nyakrészt vasald át, előbb alatta, aztán a külső részt. A másik keményebb anyagrész az ingujj szokott lenni, ez a második lépés, szintén előbb belül, majd kívül. Ezt követően szépen sorjában először végig kell menned az ujjakon, majd az egész elülső részen – kezdve a gombok vonalával, végül jöhet a hát. Ha végeztél, három dolgot tehetsz: a) maximális precizitással összehajtogatod, és óvatosan elteszed a helyére; b) már eleve túl vagy a készülődésen, és már fel is kaphatod az inget; c) fellógatod egy vállfára, amíg gyors összeszeded magad, végül felöltözöl, és irány Horány. Akárhogy is, az ing vasalásának van egy nagyon lényeges alapszabálya: mindig rendesen, gyűrődésmentesen legyen kiterítve az anyag, amin éppen átmész. Ha rojtokat vasalsz a ruhádba, biztosan (tehát mégegyszer: BIZTOSAN) nem fogod tudni rendesen kiszedni belőle a következő mosásig.

 

„Mindössze” ezekre a dolgokra érdemes ügyelned ruhavásárlás, öltözködés, készülődés terén. Tömören.

 

A cikk alapötletét köszi a mensfittnessnek!

Itt van még jó kis kontent