5 divattrend, amit imádtunk utálni 2015-ben

Szerző: Sue

A divat-világ körforgásának szerves eleme a gyűlölve – szeretés.

Időről – időre felbukkannak olyan trendek, amelyek láttán először megdöbbenünk, majd nem értjük: mégis miért volt erre szükség? Mit gondoltak, kinek fog ez tetszeni? Majd az irányzat elburjánzásakor, amikor már nemcsak a képernyőn látjuk a szóban forgó új menőséget, hanem úton-útfélen szembejön velünk az utcán is, szinte sajnáljuk a fogyasztói társadalom azon megtévesztett áldozatait, akik saját ízlésüket a trendi magazinok mindentudásának alávetve, követték a legújabb őrületeket. Mégis egy idő után, megpillantva egy-egy darabot, felsejlik benned a klasszikus „mi lenne, ha” érzés, ami aztán önálló életre kel, eluralkodik rajtad, nem tudsz másra gondolni, végül akárkin látod, akarod te is. A következő pillanatban pedig már azon kapod magad, hogy zombiként a pénztárnál állsz, karodban a  legújabb kincseddel, és bármennyire is szégyelled, be kell látnod, hogy a marketing ismét maga alá gyűrte a józanságodat. Aztán persze otthon a tükör előtt, az áhított szerzeményben pompázva ismét kopogtat a rideg belátás: „mégis mit gondoltál, te idióta?!” Végül, elűzve a kételyt még továbbra is remélsz, hátha csak az otthoni környezet miatt néz ki bénán, nem jó a smink, vagy rossz a világítás. Felveszed hát a következő buli alkalmával, majd amikor a klub bejáratánál realizálódik a tény, hogy minden második csajon ugyanaz van, ráadásul nekik jobban is áll, végérvényesen helyére kerülnek a dolgok és teljes szíveddel érzed: utálod ezt a vacakot!

Az idei év is számos ilyen trendet hozott magával, amik közül csokorba szedtük azt, amit mi imádtunk utálni.

(Figyelmeztetés: Sue fikáz! – a szerk.)

 

1. Csillám- és arany „tetoválás”

A vízzel magadra nyalható Turbó Rágó matricák óta nem láttunk olyan gagyi hatást keltő testdíszítést, mint a csillám- vagy az aranytetoválás. Az előbbi mentségére szóljon, hogy a célcsoportja leginkább ovisok voltak, míg utóbbitól nem vitatható el, hogy térnyerése idén gyors és elsöprő volt. Aki járt a nyáron valamilyen zenei fesztiválon, biztos találkozott vele, különös ismertetőjele a csapatokba verődött tini lányok, magas derekú farmer shortban (erről írunk lentebb), és basic atlétában. A termék fő célja a feltűnés és egyediség biztosítása a viselőjének. A végeredmény nem biztos, hogy ez.

fairy

Ugye? Ugye?

utál1

utál2

 

2.Hajpánt művirággal

Egy alkalmi outfit mellé (esküvőre vagy kerti partira) egy-két szál finom virág a frizuránkban – legyen az élő, vagy ízlésesen mű – tökéletes összhatást kelthet, de idén a tervezők a világ összes nőjében mintha tavasztündért vizionáltak volna, elárasztva a kiegészítő-piacot a fekete gumipántra ragasztott textil margarétákkal. Az eredmény sokkal inkább kelti egy elfuserált gyerekkori farsangi jelmez érzetét, mintsem könnyed, légies természetességét.

utál3

utál4

 

3. Magas derekú, szakadt rövidnaci

Az embernek olyan érzése van, mintha egy ’80-as évekbeli Bon Jovi klipet  nézne. Igazság szerint ez a fazon senkinek sem áll jól, és éppen ezért, no meg a már-már zavarba ejtő rövidsége okán nem értjük a népszerűségét.

bonjovi

utál5

 

Férfivélemény a szerkesztőségből: Lányok, ezzel a nadrággal az a legnagyobb gáz, hogy a nőies csípő-derék arányt beáldozzátok vele egy a férfi szem számára – jó esetben – kevéssé vonzó, kislányos formára. A lehető legkomolyabban mondom: én soha egyetlen nőt nem láttam még, akin egy ilyen szabás előnyös lett volna. Hacsak a cél nem éppen a lázadás a nőies, szexi vonalak ellen, vagy a kiskorúak iránt bizarr vonzalmat érző, középkorú urak elcsábítása, akkor ezt a nacit nem nagyon kéne erőltetni. Sue-nak adunk igazat.- a szerk.

 

4. Futócipő az ég világon mindenhez

Manapság végtelen trendi a már-már státuszszimbólumnak számító, színpomás futócipő összepárosítása bármilyen szettel, bármilyen alkalomra. És mivel annyira praktikus és kényelmes megoldást kínál,nagyon könnyű elcsábulni. Lássuk be, nem annyira ördögtől való, ha az ember lánya a könnyebb utat választva sportcipőt húz egy-egy nagyobb bevásárlótúra előtt, de azért az is tény, hogy a legtöbb esetben rontja az összképet.

utál6

utál7

 

5. Oversize

Tavaly télen kopogtatott nálunk először ez a stílus, majd szépen átcsúszott az idei évre is, dinamikusan teret hódítva a divat világában. A kifutók modelljein jól mutat, de összességében elmondható róla, hogy a legtöbb, átlagos nő alakjának szempontjából előnytelen, mert előtérbe helyezi a hiányosságokat (értsd: ami nagy, azt nagyítja, ami kicsi, azt tovább kicsinyíti). Érdemes kombinálni más stílussal, ha nem akarjuk a nőiességünket leépíteni, és 16 éves kamasz fiúvá változni.

utál8

utál9

Vitatkozni ér.

Itt van még jó kis kontent