Bro Guide

7 meglepő dolog, amit 2015-ben a csajok vonzónak tartottak

By  | 

Se kondi bérletet, se sportkocsi, se hírnév nincs köztük, csupán néhány rendkívül egyszerű dolog.

 

1. Ápolt arcszőrzet + a szakáll maga

giphy-1432237178

Idén már minden második hír a helyes szakáll-, bajuszviseletről szólt, a hozzáillő frizuráról, meg arról, hogy mennyire férfias is, ha az ember arca úgy en bloc: szőrös. Még arról is cikkeztünk, hogy már lehet borostát/szakállt beültetni. Megjelentek ráadásul a kimondottan férfi hajvágószalonok, a borbélyok, meg a szakállolajak itthon is, sőt, utóbbiból már van magyar gyártmány, ajánlottuk is egy cikkben. Ami az arc egyéb szőrzetének ápoltságát illeti, azt nem kell túlragozni: csak fogj egy tükröt, és nézz bele. Ha vannak kósza szőrszálak, rosszul vágott részek, fölösleges borosta, akkor vagy oldd meg otthon, vagy menj el a fodrászodhoz. Nem olyan nehéz, csak próbálj igényesnek tűnni. Persze mindezt otthon is kitapasztalhatod, az ehhez szükséges tanácsokat itt megtalálod.

 

2. Házikedvencezés

tumblr_n0a495Dd6V1t8iy1po1_500-1434653621

2015-ben kiderült, hogy a kisállatot tartó csávókra valamiért gerjednek a csajok. Ennek szemléletes példája, hogy egy sikeres Instagram-csoport alakult Hot Dudes With Dogs címmel, ami azt adja, amit ígér: jó pasikat, kutyákkal. Ennyire egyszerű. A lányok között rengetegen imádnak újszülötteket babusgatni, de ha az nincs, rávetik magukat az első kiskutyára. Nyilván nem működhet minden esetben, ez nem egy 100%-os tipp, de nagyban növelheti az esélyeidet. Ha pedig úgy érzed, hogy még nem állsz készen egy saját kutyára, csak ajánld be magad a szomszédoknál sétáltatásra: 1.) nagyobb siker csajozás terén; 2.) pénzt is kapsz érte. Hm. Íme, pár nagyon egyszerű példa a fentire:

 

3. A trágárság hanyagolása

A trágárság annyira 2014. Ha nem a Tibi atyai, meg Móricka szintű humoroddal akarod elkápráztatni a másik felet, akkor érdemes visszafogni az explicitséget. Ha a szellemi nívója megüti az elvárható szintet, akkor ezt respektálni fogja. Egyébként úgy általában nem rossz megoldás, hogy hölgyek közelében kerülöd a trágár szavakat, és ez fokozottan érvényes a himsoviniszta jellegű mókázásra. Csak figyelj oda jobban a nyelvedre, ennyi az egész.

 

4. Hallgatni arany (a vicceken nevetni szintén)

giphy-2-1432237735

Oké, ez nem új keletű, hanem elég klasszikus bölcsesség. Sőt, nemcsak hallgatni, bólogatni, hanem visszajelezni is kell! Az egy tök jó megerősítés a partner számára, ha néha azzal jelzed felé, hogy érted, miről beszél, hogy szakaszonként összefoglalod, amit addig mondott. „Tehát azért utálod a kolléganőd, mert visszamondta a Sanyinak, hogy azt mondtad róla, hogy szerinted kövér. Nyilván gáz, hogy ezt csinálta, tök jogosan vagy berágva! Te hihetetlenül szép és bölcs vagy, ráadásul különleges.”

 

5. A teló hanyagolása

130035_story__back

Meg lennénk lepve, ha az alábbi appok közül nem lenne fent legalább kettő a telódon: Facebook, Viber, Whatsapp, vagy az idei sláger, a Tinder. Játékokat csak azért nem sorolunk, mert ha beszélgetés helyett Bejeweled Blitz-et vagy Heartstone-t nyomsz a mobilodon, az már tényleg mindennek az alja. Ha elmentek valahova kettesben, hogy jól érezzétek magatokat, akkor vele legyél elfoglalva, ne a kütyüddel. Különben a végén egyedül találod magad egy használhatatlan ketyerével.

 

6. Óvassá!

giphy-2-1432238501

Mármint könyvet. 2015, legyen az bármilyen meglepő, de sok helyen a könyvesboltok és a használt könyvesboltok meglepő feltámadásáról is szólt, és ami ebből a szempontból még fontosabb: a lányok sokkal több könyvet olvasnak “just for fun”, mint a férfiak. Persze nyilván folyton olvasol, csak lehet, hogy a képernyőn egy csevegés szövegét, ami azért nem ugyanaz. De ha jártas vagy a könyvekben (mi több, szereted azokat), azzal azt a benyomást is kelted, hogy nyitott vagy a kultúrára, képes vagy befogadni és továbbadni azt, és amikor az első találkozáskor kinyitod a szádat, valószínűleg képes leszel 3-nál több szóból is mondatokat összerakni. Bármennyire nehéz ezt elképzelni, de az irodalom nagyjai még a haverjaidnál is jobban használták/használják a magyar nyelvet, náluk jobb retorika tanárod nem lesz. És ha kommunikációban jó vagy, jön a magabiztosság is.

 

7. Testtartás

 

Ez nem 2015-höz kapcsolódik, szimplán egy ajándék jótanács, aminek a fontossságát a monitor előtt görnyedő generáció hajlamos elfelejteni.  1: ne görnyedten, lehajtott fejjel, előreugró vállakkal állj/ülj. Persze nem kell feszíteni sem, de azért egy kicsit feszesebb, magabiztosabb tartással nagyobb sikered lesz. 2: a végtagkeresztezések (karba tett kéz, keresztbe tett láb) az elzárkózás, távolságtartás jelei. Most sem az a cél, hogy a négy égtáj felé mutassanak a végtagjaid, pusztán csak ne tűnj egy antiszociális pszichopatának, inkább némi vidámság és optimizmus érződjön a tartásodon.

Boldog új évet, btw!

Az eredeti mtv.com anyagát módosítva közöltük.

Narin

Mindenekelőtt írás és olvasás, aztán folytatódik a sor a sörrel – ínyenc –, futással, filmekkel. Ha sorozat, akkor Breaking Bad, ha fejfedő, akkor kalap. Néha béna szóviccek, sorry!