A világ legtrendibb Instagram-babája hidzsábot visel

Szerző: Brooke

Nigériából érkezik a next gen Barbie, fején hidzsábbal. Saját Instagramja is van, ahol művészien pózol, s olykor távolba réved.

 

Sosem voltam az az igazi babázós lány, volt egy Barbie-m, amivel nagyjából soha nem játszottam, de kellett, mert divatikon, és kész. Most meg ott lógatja a lábát a polcomon, és akárhányszor ránézek, eszembe jut, mennyire nem tükrözi a valóságot. Most őszintén, melyik nőnek van akkora melle és olyan hosszú lába, mint neki? A mínuszos ruhaméretről meg már ne is beszéljünk.

Rég elmúlt az az idő, amikor a hercegnős Barbie babák uralták a játékboltokat, de annak idején még meghatározóak voltak minden kislány életében. Tartott mindez addig, amíg el nem kezdtünk felnőni, és valahogy az egész babavilág új értelmet nem nyert. Mert ahogy telnek az évek, megnyílik előttünk minden, valahogy a divatról és a világról alkotott képünk is megváltozik.

Főleg akkor, ha olyan hírekkel találja szembe magát az ember lánya, mint mondjuk a hidzsábot viselő Barbie, aki perpillanat a legmenőbb nem élő Instagram-felhasználó – legalábbis szerintem. A Buzzfeeden jelent meg a cikk, amiben a 24 éves, Nigériából származó Haneefah Adam mesélt szenvedélyéről. Barbie babáknak tervez hidzsábos outfiteket, amikkel az a célja, hogy az emberekben pozitívabb véleményt alakítson ki a muszlim nőkről, közelebb hozza a kulturális és vallási hátterüket. Szép. Szóval hidzsáb-Barbie mára több mint húszezer követővel lépked felfelé a “híres Insta-babák” listáján, és ha így folytatja (mármint ilyen menő outfitekkel), még Zimány Linda napi nyolc szelfijének lájkrekordjait is veszélyeztetheti. Éljen.

 

Hidzsáb-Barbie az autóját keresi a Meki parkolójában

 

 

Hidzsáb-Barbie megérkezik a kozmetikushoz, és elgondolkodik, otthon felejtett-e a pénztárcáját vajon.    

 

 

Hidzsáb-Barbie nagyon örül újonnan vásárolt Louis Vuitton táskájának, mosolya őszinte.  

 

 

Hidzsáb-Barbie tekintetét művészien az égre szegezi    

 


Hidzsáb-Barbie az első fotózásán, kissé még izgatottan

Itt van még jó kis kontent