Csodálatos infografika: szakállak gonoszság szerint

Szerző: beautyFY

Rendkívül mókás és ijesztően akkurátus összeállítást találtunk a szakállak rendszerezéséről, tök véletlenül. Megmutatjuk.

Nem is egészen értjük, hogy az alábbi infografika, ami a világ egyik legviccesebbje, miért nem az egyik leghíresebb is egyben. Miért nem ismeri mindenki? Miért nincs kint emberméretben minden romkocsma falán paszpartu léces keretben? He? Aki van akkora király, hogy már korábban is ismerte, attól persze elnézést kérünk, de azért nincs vele tömve a internet, valljuk be. Nem tudjuk, ki készítette, de a logikája káprázatos. Annak alapján kategorizálja a szakállakat (illetve azok viselőit), hogy mennyire sugallnak megbízhatóságot, de teszik mindezt az adott arcszőrzet reprezentációja alapján a tömegmédiában. Ennek hála pedig sajnos mókásan találó a cucc.

zack_02

A full bajszosok csak mérsékelten megbízhatók

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a magyar politikai közélet több szereplője visel valamit az arcán, így a lenti táblázat pontosságát rögtön valós minta alapján tudjuk ellenőrizni. Mindjárt fel is hívjuk mindenki figyelmét a sárgával feltüntetett, megkérdőjelezhető szavahihetőségű pödört bajuszra, amivel kapcsolatban talán egy-két élő példa is beugrik.

A táblázat alapján a pofaszakáll egyébként közömbös, a kecskeszakáll különböző típusai erősen kockázatosak, a nyakszakáll már kimondottan veszélyes, az extravékonyra borotvált bajuszka veszedelmessége pedig egyenesen a farkasemberrel van egy szinten.

A teljes méretű grafikáért klikkeljetek a képre:

szakall_megbizhatosag

 

Itt van még jó kis kontent