Öt apró trükk, hogy szépre aludd az arcod!

Szerző: Brooke

Nincs olyan kence, amitől a bőrünk egyik napról a másikra hirtelen pihe-puhává, pattanásmentessé, egészségesen ragyogóvá válna. Helyette van jó sok smink, melynek segítségével olyan arcot rajzolhatunk magunknak, amilyet csak akarunk.

A szomorú helyzet viszont az, hogy sokszor még a jól megválasztott alapozó sem tud csodákat művelni. És van úgy, hogy bármennyi sminket használunk, egyszerűen nem fogjuk szebbnek vagy épp jobbnak érezni magunkat tőle. Tényleg minden az apróságokban rejlik. Tudom, valószínűleg te is unásig gugliztad már magad tinikorodtól kezdve, hogy megtudd, mi a tökéletes bőr titka. Elmondom: nincs tökéletes bőr. Viszont a hatását a legegyszerűbb praktikákkal is elérheted, ha egy kicsit odafigyelsz, türelmes vagy, és nem valami égi varázslatra vársz.

Komoly kihívás, hogy az arcunkra olyan cuccokat kenjünk, amik ha ugyan nem javítják a bőrünk állapotát, legalább nem is rontják azt. Egy jó arclemosó, hidratáló, alapozó… Kulcsfontosságú fürdőszobai alapkellékek, az üzletek választéka pedig olyan nagy, hogy elképzelésünk sincs, melyik lenne a legjobb választás. Legegyszerűbb, ha az alapoknál kezdjük: az alvás (és a víz) a legjobb barátod, ha szépségről van szó! Az arcbőröd tisztaságáért csupán néhány lépést kell betartanod, és ha nem is egy héten belül, de a változás tutira garantált.

1. Moss kezet alvás előtt!
Oké, nem kell hülyének gondolni. Bár értelmetlenül hangozhat számodra, de hidd el, észre fogod venni a különbséget. Mivel alvás közben nem tudod kontrollálni a kezeid, ezért szinte tuti, hogy az arcodat tapizod közben. Egy hosszúra sikerült este után, ha a fürdés már teljesen kizárt, legalább a kezed mosd meg, hogy ne érj koszosan a fejedhez.

Oh-really-Really-What-Say-what

2. Hetente mosd ki az ágyneműhuzatot!
Nem azért, mert háziasságra és tisztaságra akarlak nevelni. A Huffinton Post egyik cikkében arra hívták fel a figyelmet, hogy az ágyneműben felgyülemlő baktériumok pattanásokat okozhatnak. Ez egyértelműen a párnára igaz leginkább, ezért érdemes hetente egyszer kimosnod.

3. Rendesen mosd le a sminked!
Nem mindig a legdrágább sminklemosó a leghatásosabb, sokszor nem is elég az arcunk egyszeri áttörlése. Alvás előtt mindenképp mosd le rendesen az arcodat először tejes sminklemosóval, majd tonikkal, és hideg vízzel.

tumblr_nkcem8fUNm1qj4315o1_500

4. Igyál egy pohár vizet lefekvés előtt!
A hidratálás miatt fontos, szóval jobban teszed, ha tényleg betartod. Az megvan, amikor reggel felkelsz, és négykézláb mászol a konyháig, mert olyan száraz a szád? Sivatag, right? Lefekvés előtt cukros üdítő helyett (ami amúgy sem ajánlott) inkább vizet igyál, hogy a bőröd nedvességtartalma szinten maradjon.

5. Legyen meg a nyolc óra alvás!
Néha lehetetlennek tűnik, de mégis… Észrevetted már, milyen feszes és sima a bőröd, ha eleget aludtál? Sokkal kipihentebbnek, fittebbnek, egészségesebbnek tűnik. Arról már nem is beszélve, hogy a stresszes életmód, a kevés alvás sem tesz jót a bőrnek. Ha szeretnél pattanások nélkül ébredni, ne idegeskedj, szarj le mindent! (Nekem bevált.)

Thor_AlltheFucks

Itt van még jó kis kontent