Hairstyle

Sok hajad van? Same story here…!

By  | 

Általában azok foglalkoznak a legtöbbet a hajukkal, akiknek sok van, ráadásul hosszú is. Ezt kár tagadni. Na, nem azért, mert olyan szívesen teszik, de a muszáj az nagy úr. Ha a te frizurádra is illik a leírás, akkor tudni fogod, miről beszélek.

#1 HAJMOSÁS

Tulajdonképpen külön rituálénak számít, mivel nem egyszerű egy olyan hajzuhatagot kezelni, amit még Rapunzel is megirigyelne. A samponos flakon felét elhasználod, hogy mindenhova jusson, de az, hogy a kádban lévő vízben lemosd, teljességgel lehetetlen. Több hab lesz a fejeden, mint előtte volt. Marad a zuhanyrózsás megoldás, így még a szemedbe is belemegy a cucc. Nem baj, ha már így alapból nem lenne elég gáz a helyzet, akkor csípjen a szemed is kicsit.

giphy

#2 HAJFÉSÜLÉS

A sok hajad reggelente olyan kócrengeteggé áll össze, mint az a galacsin, amit a szkarabeusz görget maga előtt. Kifésülni lehetetlen, a fésű vagy simán beleakad, vagy 40 ezer hajszál kíséretében távozik. Szenvedsz vagy visszafekszel aludni? Válassz!

giphy (2)

#3 HAJSZÁRÍTÁS/HAJVASALÁS

Az még hagyján, hogy 15 percen keresztül kell szárítani a hajadat, de még ennek ellenére sem lesz csontszáraz. Ha pedig vizes hajjal fekszel le aludni, akkor pont megmoshatod reggel még egyszer, mert sehogy nem fog állni. Vagyis úgy nem, ahogy te akarod. A hajvasalást csak úgy tudod végrehajtani, ha három külön részre szeded a hajad, különben veszett ügyed van.

giphy (5)

#4 A HAJ ÖSSZEFOGÁSA

Célszerű összefogva hordani, mivel nem kell igazgatni, sem napközben többször megfésülni, csak úgy lóg hátul és kész. Na, de arra már senki nem gondol, mekkora szenvedés egyáltalán összefogni. Vázolom a helyzetet! Először kihagysz egy szálat alul, amit nem fogtál bele a hajadba. Másodszor puklis lesz jobb, illetve bal oldalon, ami elméletileg nem látszik, de pont elég, ha te tudod, hogy ott van. Harmadjára pedig már pont szarsz rá, és hagyod úgy, ahogy van.

giphy (3)

#5 A PIHENTETŐ ALVÁS

Igen, pihentető alvás lenne, ha tudnád hova rakni a hajadat. Lófarokban nyomja hátul a fejedet, ha kiengeded, rajta fekszel és húzod, saját magadat kínozva ezzel. Simán kontyban a buksid tetején kelt rossz érzést, ilyenkor gyakran gondolkozol el azon, hogy jól jönne egy nullásgép a háznál.

frozen-anna-sleep

#6 HAJSZÁL EVERYWHERE

A lehető legrandomabb helyeken lelsz rá a hajadra. Kezdve a mosogatószivacstól a barátnőd táskájában lévő pénztárcáig. Te sem tudod, hogy került oda, mivel a hajszálaid még olyan helyekre is eljutnak, ahol nem is jártál.

giphy (6)

#7 MIÉRT AKAD BE MINDENHOVA?

Az előző problémából következik, hogy nem csak mindenhol egy hajszál köszön vissza a lakásban, hanem be is akad. A kabátod és a táskád cipzárjába vagy a sáladba. Az abszolút kedvencem, amikor a buszon véletlenül átlóg a mögötted lévő székre a loboncod, és valaki nekidől, így te nem tudod kihúzni. VAGY kapaszkodás közben a mancsukkal néhány hajszáladat is megkaparintják, majd a buszvezető egyik fékezésénél a hajhagymák fájdalmas búcsút vesznek a fejbőrödtől. Áucs!

giphy (4)

Valamit kihagytam volna? Írd meg kommentben, neked milyen szörnyűségekkel kell megküzdened a mindennapokban a hajad miatt!

Amy