A hajnövesztés Bibliája!

Szerző: Narin

A hosszú haj masszívan bővíti a variációs lehetőségeidet, de a megnövesztése állati szívás. Akkor mégis hogyan vészeld át a következő éve(ke)t?

 

2015 óta − a ’90-es évek Guns & Metallica & Nirvana kultusza után ismét − igencsak felkapottá vált a férfiak körében a megnövesztett séró, és az ezen alapuló viseletek azóta is csak terjednek. A gond az, hogy sokan feladják a küzdelmet félúton, a rövid hajtól a hosszúig eljutni ugyanis meglehetősen kemény dolog.

 

A KÖZTES IDŐSZAK

1

Ez a leggázabb, ami a frizurával történhet, gondolod te, és már mész is, hogy vegyél BÁRMIT, amit a fejedre tehetsz a következő pár hónapra − vagy még hosszabb időre. Szerencsére kalapokkal már foglalkoztunk a közelmúltban (nézd csak!), úgyhogy van néhány tippünk, ha bizonytalan lennél a külsődet illetően. Ám egy dolgot ne felejts el: attól, hogy növeszted a hajad,

még ugyanúgy karban kell tartanod azt,

már csak azért is, mert ha nem tanulod meg időben, hogyan ápold, később jobban meg leszel lőve. Röviden: úgy jársz, mint Stan Smith, amikor először kellett zoknit választania magának.

b5f06JO

BETARTANDÓ SZABÁLYOK A GYORSABB ÉS EGÉSZSÉGESEBB NÖVEKEDÉSHEZ

  • Ne fogd lófarokba!
  • Ne fésüld túl!
  • Ne fésüld vizesen!
  • Tartsd a hajvasalást, -szárítást abszolút minimumon!
  • Nincs festés!
  • Nincs szőkítés!
  • Heti 2-3 alkalommal mosd meg!

MARADJ A HELYES ÚTON

2

Ahogy már írtam: hajat növeszteni több, mint nőni hagyni a sörényedet, a karbantartás továbbra is fontos:

1. Ha a többi részhez viszonyítva már aránytalanul hosszú a pajeszod, igazíttasd meg!

2. A frizurád stílusát mindig a hajad aktuális hosszához válaszd: 6-8 centivel még messze vagy a férfi kontytól, eszedbe ne jusson!

3. Átlagosan 1,27 cm/hó sebességgel nő a hajad. Így is elég elszánt vagy? Legyél!

4. És még egyszer az aranyszabály: ugyanúgy kell fodrászhoz járnod legalább 3 havonta, de rágd a borbélyod szájába, hogy te most növeszted, csak igazítania kell, nem rövidre vágnia!

5. végezetül…

LÉGY MAGABIZTOS!

3

Akárcsak ő. Nézd az arcát! Magabiztosság – level 100.

Ha hosszú hajat akarsz, durván eltökéltnek kell lenned, de amikor végre rendesen megnő, eszméletlenül jó dolgokat tudsz majd kihozni belőle. Szóval kitartás, csak ügyesen!

Használj-e kemikáliát?

Előfordulnak olyan termékek a piacon, amiket a gyorsabb hajnövekedés ígéretével hirdetnek, mint például ez a cucc, aminek még a doboza is olyan, mint egy rohadt benzines kanna. Helyette inkább javasolt a már kipróbált verziók használata (alapos utánaolvasás után). Ilyen a japán Kaminomot hajnövekedés-serkentője, amiről elég jó review-k vannak például itt. További alternatíva lehet a koffeines samponok alkalmazása, illetve olyan, speciális tabletták fogyasztása, amik kimondottan erre alkalmas hatóanyagokat tartalmaznak. A Forcapil például hasznos lehet, ez teli van az erre a célra elengedhetetlen B5-, B6-, B8-, B9-vitaminokkal.

 

HOGY NÉZ KI FOLYAMATÁBAN A HAJKARBANTARTÁS?

1

Kezdésnek jöhet a klasszikus felzselézett.

0

Vagy a jófiúsan lenyalt.

22

És ha már hosszabb, széttúrhatod kicsit. Annyi kitétellel, hogy oldalt sem nyírhatják fel. :-(

2

Esetleg mérnöki precizitással hátratolhatod, ha épp ahhoz van kedved, választékkal. További előnye, hogy oldalt nem kell felszedni, hátrafelé szárítva megőrzi a hosszát.

3

Időmilliomosként bepróbálhatod ezt is. Fodrász jelenléte és segítsége kifejezetten ajánlott.

4

Az előző stílussal ki is várhatod a következő fázist, minek variálni, ha egyszer már bevált?

chris_h

Ez talán a legnehezebben kezelhető, köztes állapot. Hátul már pont a fül mögött van, sokszor előremászik, szar. Na. Viszont, ha fazont akarsz adni neki, akkor meg vágni kéne. Kitartás! 

ashton_c

A „már majdnem!” fázis. A nyak aljáig ér, ezt már man bunban is hordhatod elvileg.

 

 

AZTÁN VÉGRE ELJUTSZ A HOSSZÚ HAJIG

5

Amit eleinte hordhatsz így, kérkedve azzal, hogy neked összejött.

6

De az igazi menőség akkor is ez – ajándék fejszével, viking hajóval, kétszarvú sisakkal és kürttel. Mert csak így lehet rendesen hódítani! Na, megérte kivárni?

 

A szerkesztés során felhasználtuk a hairstyleonpoint.com cikkét.

Itt van még jó kis kontent